Snapsen flyder igen på Køge Havn : Borgmester og viceborgmester førte an ved våd julefrokost

Billede : Pixabay
Del artiklen her:

Ligesom en række andre kommunale havne, er Køge Havn mødested for tørstige politikere. Her er de gået skridtet videre end de fleste, da de fugtige skatteyderbetalte julefrokoster synes at være blevet en fast tradition. 

LIKE & DEL gerne

– Køge Havn fremstår med moderne faciliteter inden for både stykgods, bulk, tank, færgefart og en række andre områder. Havnen råder over stærke kræfter både på underleverandørsiden og på materielsiden.

På blandt andet denne måde præsenterer Køge Havn sig selv på sin hjemmeside, hvor den samtidig slår fast, at den anser sig for en af Danmarks absolut mest moderne havne. En status som blandt andet er opnået ved at have fast færgeforbindelse til Bornholm, ligesom sjællænderne også kan tilbyde sine kunder at tage i mod skibsaffald – og mener at have en høj grad af sikkerhed.

Men i kraft af at være ejet af Køge Kommune, sikrer det en række byrådsmedlemmer sæde i Køge Havns bestyrelse. Blandt andet byrådsmedlem og havnebestyrelsesformand René Jespersen og den socialdemokratiske 2. viceborgmester Marie Stærke, som også er flittige gæster ved den festlige lejligheder. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk blandt andet har opnået i havnens forbrug over repræsentationskontoen.

Herunder også i julefrokosten i 2015, som viste sig at være en særdeles våd en af slagsen.

Regning for Køge Havns julefrokost i 2015

 

En hel flaske snaps til deling – plus alt det løse

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk var der formentligt ingen af deltagerne ved 2015-julefrokosten, som gik tørstige i seng. Til sammen drak de nemlig 22 fadøl, 6 Tuborg, 8 glas portvin, 8 glas rom, 1 cognas og 7 gin, som blev skyllet ned med 16 sodavand. Samtidig var der også plads i det kommunale budget til, at der kunne ske indkøb af en hel flaske snaps.

Blandt gæsterne ved julebordet var Venstre-folkene René Jespersen og Poul Erik Jensen, der havde selskab af den konservative borgmester Flemming Christensen og socialdemokraternes 2. viceborgmester Marie Stærke. Politikerne var flankeret af 6 embedsmænd, således at skatteyderne i alt betalte for 10 deltagere.

Et iøjnefaldende forbrug af snaps er langt fra en nyhed for Køge Havns topfolk, for også ved den kommunale havns 2013-julefrokost, var der god gang i alkoholindtagelsen. I alt drak de tilsyneladende 11 deltagere ved bestyrelsesjulefrokosten 45 snaps, 53 øl og 16 cognacer. Anvendes gængse metoder for opgørelse af antallet af genstande betyder det, at deltagerne i alt drak 114 genstande – eller hvad der i snit svarer til 10.4 per person.

Det var en smule over, hvad der blev skyllet indenbords ved julefrokosten i 2014, hvor de kommunale havnefolk i gennemsnit indtog 8.2 genstande.

Regning for Køge Havns julefrokost i 2016

 

Deltagerliste ved Køge Havns julefrokoster i 2015 og 2016

DEL vores artikler og hjælp os med at afsløre misbrug i det offentlige

Opdateret 14. august 2017 efter henvendelse fra havnen.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*