Skagens havnedirektør aflønnes som statsministeren – efter enorm lønstigning

Billede : Pixabay
Del artiklen her:

Skagen Havn lyder måske ikke som stedet, som udbetaler store millionlønninger. Men efter en lønforhøjelse på over 350.000 kroner om året, er det tilfældet – og nordjyderne er langt fra enestående.

LIKE & DEL gerne

– Strategisk fokus på fiskeri, maritim service, gods, bunkring og krydstogt betyder, at Skagen Havn i dag positionerer sig som skibfartens foretrukne business hub i Skandinavien.

Sådan lyder en del af den beskrivelse, som Skagen Havn giver af sig selv på sin hjemmeside. Det under overskriften ”Hele Skandinaviens havn”, hvor de kommunale havnefolk også slår fast, at de anser sig for at være hjertet af erhvervslivet i den klassiske ferieby.

Men hvad Skagen Havn dog ikke oplyser er, at den slags positioner langt fra er en billig oplevelse for skatteyderne. For en gennemgang af lønforholdene for havnens direktør foretaget af Journalista.dk på baggrund af aktindsigt viser, at han tilhører den absolutte elite indenfor det offentlige Danmark, når det handler om aflønning. Det skyldes at han indenfor de seneste år har gennemgået en lønudvikling, der må anses for iøjnefaldende.

For ifølge opgørelserne fremsendt til Journalista.dk, tjener direktøren for Skagen Havn stort set det samme, som Danmarks statsminister kan sætte ind på sin lønkonto.

Oversigt over lønnen for direktøren for Skagen Havn

 

Steg 350.000 kroner i løn på 5 år

Mens statsministeren i 2016 tjente 1.509.624 kroner, lød den samlede betaling til havnedirektøren i Skagen på 1.444.545 kroner. Dermed lå han væsentligt over de menige ministre, som sidste år måtte tage til takke med 1.207.699 kroner.

En væsentlig årsag til havnedirektørens høje årsløn skal findes i, at han de seneste år har gennemgået en lønudvikling, som er de færreste forundt. Inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsbidrag og forskellige tillæg, tjente direktøren i 2012 således 1.086.720 kroner. I 2013 lød den samlede løncheck på 1.130.019 kroner, hvilket også var niveauet i 2014 og 2015. Men i 2016 fik han pludselig en markant lønforhøjelse, så havnen i alt betalte 1.444.545 kroner for hans arbejdskraft. Eller hvad der svarer til, at direktøren var steget over 350.000 kroner i løn i perioden mellem 2012 og 2016.

Det er dog langt fra enestående, at en havnedirektør indenfor få år stiger kraftig i løn. Således hentede Hvide Sande Havns førstemand 723.318 kroner i 2012, mens han i 2016 sikrede sig 945.810 kroner. En udvikling som havnen overfor Journalista.dk blandt andet beskriver på denne måde :

Indtil udgangen af 2013 havde øverst placerede medarbejder titel af havnechef med baggrund i Havnens daværende forretningsområde og organisering. Fra 1. januar 2014 ændredes Havnens forretningsgrundlag væsentligt, idet en række opgaver efter aftale herom blev overdraget fra Staten (Kystdirektoratet) til Hvide Sande Havn. Ændringen betød en ny organisering af Havnen – herunder mere end en fordobling af medarbejderstaben! Ændringen var hovedårsagen til, at Havnens omsætning blev fordoblet fra 2013 til 2014. Øverst placerede medarbejder fik i den forbindelse titel af havnedirektør, hvilket med baggrund i organisationsændringen udmøntedes i et pensionsgivende løntillæg på cirka 50.000 kroner årligt.

Hvide Sande Havns oplysninger om lønforhold for direktør

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*