Kongerøgelse ganget op med kunst : Hundredtusindvis af kroner brugt under Mary-besøg

Del artiklen her:

Det blev en dyr affærer for skatteyderne, da Jammerbugt Kommune indviede en ny folkeskole. Ikke kun fordi Kronprinsesse Mary kiggede forbi, men også fordi den nordjyske kommune i dén grad havde spenderbukserne på.

LIKE & DEL gerne

 

– Byggeriet af skolen er den største investering i Jammerbugt Kommunes historie. Med det gennemførte byggeri er vi nået i mål med vores vision om at bygge en skole, der er tilpasset den seneste skolereform, når det gælder det læringsmæssige og pædagogiske miljø. Derfor er vi meget stolte over, at Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen indvier skolen.

Sådan lød det fra Mogens Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune, da han sidste efterår overfor TV2 Nord fortalte om Aabybro Skole, der stod foran indvielse. Her fortalte han samtidig, at besøget af Kronprinsesse Mary ville indeholde afsløringen af et maleri.

Overfor det statslige medie kom Mogens Gade dog ikke ind på, hvad kronprinsessens besøg i Aabybro ville komme til at koste skatteyderne. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos den nordjyske kommune.

Herunder ikke kun i selve kommunens udgifter, men også dem, som blev afholdt over Aabybro Skoles budget.

Oversigt over udgifter til skoleindvielse

 

Kommunal gave til kommuneskole : Dyrt maleri

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, kostede det skatteyderne 212.475 kroner, da den nye skole blev indviet i september 2016. Hertil kommer udgifter til skilte, som man endnu ikke har været i stand til at opgøre, hvorfor den samlede pris hurtigt kan løbe op i en kvart million kroner.

Heraf fik skatteyderne lov til at betale 26.107 kroner for, at Kronprinsesse Mary lagde vejen forbi Aabybro. Alene det at hyre mandetimer ind til fx opsætning af rød løber stod i 20.057 kroner, mens der også blev indkøbt 100 nye paraplyer med specialtryk, hvilket medførte en regning på 5.300 kroner.

Den helt store udgift på indvielsesbudgettet var dog det maleri, som blev købt hos en maler, måske mest kendt for såkaldte kunstdåser. Men prisen var nu alligevel til at føle på, da regningen blev sendt til Jammerbugt Kommune. De nordjyske skatteydere måtte nemlig af med 73.000 kroner for selve billedet, mens det kostede 17.160 kroner at få rammet det ind.

For at besøget af Kronprinsesse Mary ikke skulle gå i glemmebogen, havde man fra kommunens side hyret en fotograf, som tog 5.670 kroner for at forevige begivenheden.

Eksempler på udgifter til skoleindvielse

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*