Ulrik Wilbeks embedsmænd forgyldes igen og igen : Faste fratrædelsesgodtgørelser på mange hundrede tusinde kroner – og fortsætter bagefter i samme job

Viborg Kommunes oversigt over 2018-lønningerne til sin direktion
Del artiklen her:

I Viborg Kommune har der efterhånden dannet sig en praksis i forhold til, at embedsmændene tæt på borgmesteren er faste modtagere af store fratrædelsesgodtgørelser – uanset om de forlader deres stilling eller ej.

Viborg Kommune

– Jeg har gennem rigtig mange år haft arbejde som overskrift på mit liv, så det bliver naturligvis en stor omvæltning for mig at forlade min post som direktør for et område, der ligger mit hjerte nær.

Sådan lød det sensommeren 2018 fra Hans Henrik Gaardsøe, da han overfor Viborg Amts Folkeblad fortalte om sin forestående pensionering. Afskeden med Viborg Kommune ville ske i forbindelse med udløbet af året, hvorefter den hidtidige Børne- og ungedirektør ville gå på pension. Det efter sammen med kommunaldirektøren Lasse Jacobsen at være den eneste af de hele oprindelige 12 direktører, som havde været ansat i Viborg Kommune siden dens etablering i sin nuværende form i 2017.

Læs også : Viborgs alternative rejse til Sverige : Chartrede privatfly for at komme til Luleå

Men hvad man dog hverken fra Hans Henrik Gaardsøe eller Viborg Kommune kom ind på i forbindelse med hans fratræden var, hvad den ville komme til at koste skatteyderne. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Viborg Kommune.

Viborg Kommunes oversigt over 2018-lønningerne til sin direktion

 

Direktion med lønninger på over 2 millioner kroner

Således fremgår det af de fremsendte opgørelser til Journalista.dk, at Hans Henrik Gaardsøe i 2018 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, havde en samlet indtjening på 1.741.642 kroner fra Viborg Kommune. Ud af disse kom de 485.869 kroner fra et engangsvederlag, der blev udbetalt i forlængelse af Hans Henrik Gaardsøes fratræden.

Læs også : Ulrik Wilbeks første måned som borgmester : Bruger millioner af kroner på håndboldfester

Det er dog langt fra enestående, at man fra Viborg Kommunes side udbetaler store bonusser til sine ledende medarbejdere. Således viser andre aktindsigter opnået af Journalista.dk, at Viborg Kommunes direktør for Kultur, Service & Events i 2017 tjente 2.580.331 kroner – eller hvad der svarer til i runde tal at have modtaget et engangsvederlag på 1.020.000 kroner i forbindelse med, at en åremålskontrakt udløb. Året før var det Viborg Kommunes Økonomi- og personaledirektør, der kunne sætte over 2.000.000 kroner ind på lønkontoen. Det skyldtes en årsløn inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 2.025.737 kroner, hvoraf de mere end 400.000 kroner blev udbetalt i forbindelse med, at en åremålsansættelse udløb.

Læs også : Er for længst tilbage i sin virksomhed : Søren Papes afløser scorer alligevel kæmpe eftervederlag

Både direktøren for Kultur, Service & Events og Økonomi- og personaledirektøren er dog stadig ansatte i deres stillinger, hvilket man fra Viborg Kommunes side i en email oplyser, at man finder helt naturligt :

– Begge direktører er fortsat ansat i åremålstillinger, hvilket medfører udbetaling af fratrædelsesgodtgørelse i henhold til KL’s aftale med de faglige organisationer. Denne fratrædelsesgodtgørelse kan udbetales delvist efter seks års ansættelse i åremålsstillingen.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*