DR fortsætter ansættelserne af studieværter på P3 uden jobopslag : Helt morgenhold ansat i al hemmelighed – igen

Del artiklen her:

Endnu engang har Danmarks Radios P3 ansat værter, uden at stillingerne er blevet slået op.

Danmarks Radio

– Go’ Morgen P3 er stedet, hvor vi sammen med lytterne starter dagens eventyr. Vi skal klædes på med vigtige historier, fakta og nyheder. Vi skal inspireres til at gribe dagens udfordringer, og vil vi ha’ og gi’ lytterne masser af humor, håb og handlekraft direkte fra morgenstunden. Og så skal vi grine en masse.

Sådan lød det i starten af november fra Tine Maria Borresø, redaktionschef på P3, da hun overfor DRs hjemmeside kunne berette, at man havde ansat et nyt morgenhold på den statslige radiostation. Det i skikkelse af Stefan Knud, Maria Josefine ”JoJo” Madsen og Mikkel Rosendal, der er studieværterne på morgenprogrammet Go’ Morgen P3.

Læs også : Afsløring: P3-stjerner ansætter hinanden – uden jobopslag

Når man fra DRs side ansætter tre nye værter i en tid hvor der er sket en række fyringer hos statsmediet, skulle man umiddelbart tro, at der var gjort brug af jobopslag. Men heller ikke ved ansættelserne af Stefan Knud, Maria Josefine ”JoJo” Madsen og Mikkel Rosendal, har man fra det offentligt finansierede mediehus side fundet anledning til at finde frem til potentielle studieværter, som ikke allerede syntes at have været kendte blandt DR-medarbejderne.

Udtalelse fra DR om ansættelserne af Stefan Knudsen, Maria Josefine ”JoJo” Madsen og Mikkel Rosendal

 

Fast procedure på P3 : Ansættelserne sker uden jobopslag

Ifølge Danmarks Radios juridiske afdeling, DR Jura, skyldes det, at det som udgangspunkt alene er tale om midlertidige stillinger, som Stefan Knud, Maria Josefine ”JoJo” Madsen og Mikkel Rosendal besætter.

Læs også : Stoleleg på DR : Underholdningschef Jan Lagermand Lundme fyret – men fortsætter alligevel hos statsmediet

Det fremgår af en email, som Danmarks Radios juridiske afdeling, DR Jura, har fremsendt til Journalista.dk :

– Stillingerne som værter på Go’ Morgen P3 har ikke været slået op. Som hovedregel skal alle ledige stillinger i det offentlige besættes efter offentligt opslag. Der er dog enkelte modifikationer til denne hovedregel. Opslag kan blandt andet undlades i forbindelse med ansættelsen af værter, hvis det vurderes nødvendigt. I den forbindelse lægges der vægt dels på programmets udtryk, herunder bl.a. om værtens person er afgørende samt dels hvor konkurrenceudsat den pågældende stilling er. Yderligere kan det oplyses, at de tre konkrete stillinger som værter på Go’ Morgen P3 er tidsbegrænsede stillinger, som ikke overstiger et år.

Læs også : Lotte Friis scorede job uden konkurrence : Danmarks Radio ansætter igen studievært uden jobopslag – og mørklægger hendes løn

Det er dog langt fra første gang, at Danmarks Radio besætter et helt morgenhold på P3, uden at stillingerne har været slået op. Det var eksempelvis også tilfældet, da en af forgængerne for det nuværende morgenhold blev ansat. Det skete nemlig uden, at hverken Sara Bro, Tue Blædel eller Tony Scott Jakobsen, skulle igennem konkurrence fra andre potentielle ansøgere via et jobopslag.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*