Lotte Friis scorede job uden konkurrence : Danmarks Radio ansætter igen studievært uden jobopslag – og mørklægger hendes løn

Del artiklen her:

Som en del af den offentlige administration, har Danmarks Radio en logisk generel forpligtelse til at slå stillinger op. Det sker dog ikke, når det handler om stillinger som studieværter på statsmediets radiokanaler.

Danmarks Radio Lotte Friis

– Jeg har altid været vild med alt tv. Og da jeg var med i Vild med dans, blev jeg helt vildt grebet af, hvor meget arbejde, der bare skal være klappet og klart til en liveproduktion. Det var helt vildt fedt at se. Jeg vil meget gerne være den, der trækker i trådene, får alle til at arbejde sammen, så det hele går op i en højere enhed. Men mit største ønske er at blive studievært.

Sådan lød det tilbage i 2013 fra Lotte Friis, da svømmestjernen overfor BT fortalte om sine fremtidsplaner den dag, hvor det ikke længere var muligt for hende at leve af sin sport. Et ønske der fremkom på trods af, at svømmeren ikke har nogen uddannelsesmæssig baggrund indenfor journalistik, og alene kan fremvise en studentereksamen fra 2008 som eneste formelle uddannelse.

Læs også : Afsløring: P3-stjerner ansætter hinanden – uden jobopslag

Men det til trods er det dog lykkedes for Lotte Friis at komme et langt stykke ad vejen, til at få opfyldt drømmen om at blive tv-vært. For hun har nemlig fået foden indenfor på Danmarks Radio, hvor hun siden den 1. marts har været studievært på P4s formiddagsprogram, Formiddag på 4’eren.

Udtalelse fra DR Jura om ansættelsen af Lotte Friis som studievært

 

Redaktionschefer ansatte svømmestjerne på hemmelige vilkår

Men stillingen blev ikke slået op, så andre end de på forhånd udvalgte kunne komme i betragtning. Et forhold der fremgår af en email, som Danmarks Radios juridiske afdeling, DR Jura, har sendt til Journalista.dk :

– Stillingen som vært på P4 programmet ”Formiddag på 4eren” har ikke været slået op. Som hovedregel skal alle ledige stillinger i det offentlige besættes efter offentligt opslag. Der er dog enkelte undtagelser til denne hovedregel. En af disse undtagelser er blandt andet, når der er tale om en værtsstilling, hvilket var tilfældet her.

Læs også : DR erkender: Jobopslag fra Anders Stegger var falsk – og kønsdiskriminerende

Af emailen fra DR Jura fremgår også, at det var de to redaktionschefer på Danmarks Radio, Tine Kragelund og Jan Ørskov, der sammen med den såkaldte værtscaster Tina Bilsbo, der ansætte den tidligere svømmer som studievært. Samtidig oplyser man fra DR Juras side, at man ikke mener, man er forpligtet til at oplyse, hvad licensbetalerne tvinges til at betale til Lotte Friis i løn.

Læs også : DR-stjerne slår falsk studieværtsjob op – for sjov

Dermed melder Lotte Friis sig ind i klubben af værter på DRs radiokanaler, som er blevet ansat uden at deres stillinger har været slået op. Således har Journalista.dk tidligere kunnet afslører, at det eksempelvis i en længere periode har været standarden på P3.

Her har studieværterne længe ansat hinanden, uden at stillingerne er blevet slået op.

Del artiklen her:
6 Comments

  1. Lotte F. bor ellers i Århus men i forbindelse med nyt job i DR har hun lejet en lille lejlighed i København.
    gad vide om det er med i hendes kontrakt ?

  2. DR kan jo under alle omstændigheder ansætte hvem de vil, men det er bare underligt, at man ikke slår stillingerne op for at få flest muligt ansøgere at vælge imellem.
    Der kunne fx være folk med relevant uddannelse eller erfaring.
    Det virker utroligt enøjet, indspist og højr#vet samt ineffektivt.

  3. Det værste er dog, at hun er så ringe en journalist – og totalt uvidende om mange ting, at det er tåkrummende. Men hun er god til at grine ad den anden studieværts kommentarer.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*