DR erkender: Jobopslag fra Anders Stegger var falsk – og kønsdiskriminerende

Del artiklen her:

P3-værten søgte en kvindelig medvært, som måske starter til september. Men nu erkender DR, at fremgangsmåden har været i strid med reglerne – og at jobopslaget slet ikke binder det statslige mediehus.

– Fake news. Jeg søger en medvært. Lyt med fra september.

Sådan lød kommentaren på Journalista.dk‘s Facebook-side, da P3-værten Anders Stegger i slutningen af juni kommenterede på en artikel om, at han havde indrykket et falsk jobopslag. Det ved på Twitter at skrive, at han var på udkig efter en kvindelig medvært til et kommende program :

– Jeg leder efter en kvindelig medvært til et nyt eftermiddagsprogram på P3. Forslag modtages med kyshånd.

Et opslag som på Twitter medførte en række henvendelser fra potentielle kvindelige studieværter, der tydeligvis anså opslaget fra Anders Stegger som reelt.

Henvendelserne blev fulgt op af svar fra Anders Stegger, der slog fast, at han var på jagt efter en medvært – og at denne skulle være kvindelig. I den efterfølgende korrespondance med Journalista.dk oplyste Anders Stegger samtidig, at P3 ikke gør brug af jobopslag, når de ansætter studieværter.

I stedet sker ansættelserne ved, at man foretager sonderinger i stil med den, som han slog op på Facebook. Derefter gennemgås en udvælgelsesproces via blandt andet castings, inden den udvalgte bliver ansat i statens mediehus.


Opslag og svar fra Anders Stegger i forbindelse med eftersøgningen af en medvært

DR Jura : Anders Stegger diskriminerer mænd

Men meget tyder på, at Anders Stegger ikke kun handlede langt udenfor sin bemyndigelse, fordi hans jobopslag ikke var udsendt i overensstemmelse med DRs retningslinjer – og således ikke binder DR.

For det er ifølge DR Jura, som blandt andet fungerer som Danmarks Radios interne advokatkontor, nemlig slet ikke muligt at afskære mænd fra at søge jobs, alene grundet deres køn.

Det oplyser juristerne i en email til Journalista.dk:

– Det er ikke i overensstemmelse med loven eller DRs retningslinjer at søge efter en vært med et bestemt køn, og Anders Steggers tweet skal ikke betragtes som et jobopslag afsendt af DR. DR annoncerer ikke efter et bestemt køn, men tilsigter at besætte en ledig stilling med den kandidat, der besidder de for stillingen bedste faglige og personlige kompetencer. Den konkrete stilling er slet ikke annonceret, da den er af kortere varighed og derfor undtaget pligten til offentlig opslag.

Hverken Danmarks Radio, DR Jura eller Anders Stegger har ønsket at kommentere forløbet omkring hans jobopslag yderligere overfor Journalista.dk, end den skriftlige udtalelse fra DR Jura.

Udtalelse fra DR Jura om Anders Steggers fremgangsmåde

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Man får det indtryk at det sejler i DR. Og må det ikke blot tillægges manglende topledelseskompetence? Det er jo et klassisk problem – når bestyrelse og direktion svigter glider ligegyldigheden ned gennem organisationen.
    Er det dette eksemplet blot tilkendegiver – omkring personaleansættelse?
    Hvorom alting er – monopoltiden er forlængst forbi.
    Men det er gået forbi DRs bestyrelse og direktion for slet ikke at nævne folketingspolitikere/kulturministre gennem flere år!
    DR bør gøres til en frivillig betalingskanal snarest muligt. Det kan kun gå for langsomt.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*