Drop klynkeriet – skatteyderbetalt selvudvikling for vestjyske embedsmænd

Del artiklen her:

Normalt er personlig udvikling noget, man må klarer for egen regning og i fritiden. Sådan forholder det sig ikke i Esbjerg Kommune, hvor skatteyderne blandt andet betaler for foredrag om livsstilsændringer.

– Det er frygteligt for den borgergruppe, for de vil blive ensomme og vil have svært ved at klare sig selv.

På blandt andet denne måde fortalte neuropædagog på Kraftcentret Ribe, Linette Christina Godt Jørgensen, overfor TV Syd i foråret om de konsekvenser, som det ifølge hende vil få for hendes patienter, når Esbjerg Kommunes forestående besparelser slår igennem. De forventes at ende på omkring 84 millioner kroner, som blandt andet vil ramme nogle af kommunens svageste indbyggere.

Besparelser som må anses for at være et særsyn i en kommune, som over de seneste år ellers har haft luft i budgettet til at gennemføre en række foredrag for embedsmændene, der normalt ikke ses indenfor arbejdstiden. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Esbjerg Kommune.

Herunder i et kursus afholdt to gange med et års mellemrum, hvor embedsmændene blev undervist i, hvordan de kan droppe deres brok.

 

Lang række af dyre selvudviklingsforedrag og -kurser for medarbejderne

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk skete det via kurser i 2013 og 2014, hvor en psykoterapeut under overskriften ”Stop klynkeriet” lagde vejen forbi Esbjerg Kommune. Det til en pris, som i hvert fald burde få skatteyderne til at overveje at brokke sig. For udgiften til hver af de to foredrag lå på lige under 26.000 kroner, hvorfor den samlede udgift stod i 51.842 kroner.

Men det har langt fra været enestående, at skatteyderne er blevet tvunget til at betale tore beløb for Esbjergs kommunales embedsmænds personlige udvikling. Således måtte skatteyderne også finde den store pung frem to gange i 2015 og en gang i 2016, da kurset ”Livsstilsændringer på 10 uger” løb af stablen. Hvert af forløbene kostede omkring 30.000 kroner, hvilket gjorde at den samlede regning endte på 91.781 kroner.

Skulle embedsmændene ikke have fået de nødvendige livsændringer, kunne de i stedet kaste sig over foredragene ”Bryd vanen og tænk nyt”. Det blev udbudt ved en københavnsk konsulent, som ad fire omgange i 2014 og 2015 lagde vejen forbi Esbjerg for at hjælpe embedsmændene, så hun samlet kunne sende fakturaer for 55.083 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*