Moderne Aarhus-historie : Kommune brugte formue på at male bænke i gay-pride-farver

Del artiklen her:

Da Gaypride denne sommer blev fejret, blev alle sejl sat til af Aarhus Kommune. Blandt andet måtte skatteyderne betale dyrt for, at fem bænke blev malet i regnbuefarver.

– I anledning af Aarhus Pride parade ’17 er en håndfuld af byens bænke malet regnbuefarvede. De er placeret, så man kan tage et hvil langs ruten.

Sådan lød et Facebook-opslag fra Aarhus Kommune i begyndelsen af juni i forbindelse med, at den jyske hovedstad gjorde klar til den årlige Gaypride. Her ville farverige optog traditionen tro gå gennem byens centrum, for på den måde at hylde den seksuelle og kulturelle mangfoldighed.

Hvad Aarhus Kommune dog ikke fortalte i sit opslag var, hvad udgifterne ville være til at få malet bænkene i Gay-pride farver. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos kommunen.

Herunder i det tilbud fra en lokal malermester, som aarhusianerne indhentede forud for at malerarbejdet gik i gang.

 

Pris per bænk : 4.500 kroner

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, henvendte embedsmændene hos Aarhus Kommune sig direkte til leverandøren, uden forudgående at foretage andre former for markedsundersøgelser. Det selv om det ellers er normal praksis indenfor det offentlige, at man i sådanne situationer bør foretage det, som hedder indhentelse af alternative tilbud. Det vil sige hvor mindst tre forskellige potentielle leverandører, får mulighed for at byde ind på opgaven.

Hos Aarhus Kommune har man endnu ikke modtaget fakturaen fra firmaet, som malede i alt fem bænke i gaypride-farver. Men man forventer at den endelige pris, kommer til at ligne tilbudets indhold. Sker det vil skatteyderne skulle betale 18.000 kroner eksklusiv moms, eller hvad der svarer til 22.500 kroner inklusiv den statslige afgift.

Således vil prisen for hver af bænkene løbe op i, hvad der svarer til 4.500 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*