Ulrik Wilbeks første måned som borgmester : Bruger millioner af kroner på håndboldfester

Billede : WikiCommons
Del artiklen her:

Ved nytåret skiftede Ulrik Wilbek håndbolden ud med Viborg Kommune, hvor den tidligere landstræner er blevet borgmester. Som en af sine første handlinger som politiker, valgte han at støtte en fest, hvor hans tidligere arbejdsgiver er blandt arrangørerne.

Ulrik Wilbek Viborg Kommune

– Parterne i dansk håndbold går sammen om at indføre et nyt fælles awardshow for at hædre aktørerne i Danmarks førende familiesport. Dansk Håndbold Award 2018 er et samarbejde mellem Dansk Håndbold Forbund, Håndbold Spiller Foreningen og Divisionsforeningen Håndbold og præsenterer derfor det bedste af det bedste inden for alle områder af sporten.

På blandt andet denne måde offentliggjorde Dansk Håndbold Forbund (DHF) i januar på sin hjemmeside, at man sammen med en række af dansk håndbolds største aktører, havde besluttet sig for at indføre en årlig festaften, med deltagelse af landets mest kendte spillere, trænere og ledere. Et koncept der i forvejen kendes fra fodboldens verden, hvor Dansk Boldspil Union normalt hver år laver et lignende show i forbindelse med, at landsholdsspillerne er samlet til en træningslejr i Danmark.

Læs også : Kommune købte hundedyrt måleudstyr – for at blive vist i pollentallene på TV2

Selv om håndboldens udgave af et award-show fremstår mindre end fodboldens, er det dog langt fra en billig en billig oplevelse. Hvilket heller ikke er tilfældet for skatteyderne i Viborg Kommune, for det er nemlig dem, der kommer til at bære en stor del af omkostningerne i forbindelse med de forestående shows, hvor af det første løber af stablen i begyndelsen af maj i år.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Viborg Kommune.

Beslutning truffet af Viborg Kommune i forbindelse med håndbold-show

 

Radiotavshed fra Ulrik Wilbek om inhabilitet

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, har Viborg Kommune besluttet at støtte hvert af de kommende håndboldshows i 2018-2020 med 400.000 kroner – eller hvad der i alt svarer til 1.200.000 kroner. På den måde at de 300.000 kroner er et direkte økonomisk tilskud, mens de resterende 100.000 kroner er en underskudsgaranti.

Læs også : Er for længst tilbage i sin virksomhed : Søren Papes afløser scorer alligevel kæmpe eftervederlag

Beslutningen blev truffet på byrådsmødet den 21. januar, hvilket skete med opbakning fra Ulrik Wilbek. Det på trods af, at han i årtier har været ansat hos DHF som både landstræner og sportschef. Journalista.dk har kontaktet Ulrik Wilbek for at få oplyst, om han ikke grundet sin årelange tilknytning til DHF var inhabil, da hen stemte for at bevilge håndbold-award-showet et stort kontant tilskud.

Læs også : Skærer ned på de ældre – men bruger 50.000 kroner på en bjergbestiger

Men lige så hurtig Ulrik Wilbek igennem sin trænerkarriere har været til at råbe efter med- og modspillere og dommere, lige så lidt har han haft lyst til at svare på Journalista.dks spørgsmål. I stedet har det været overladt til kulturforvaltningen at svare, hvilket de har gjort i form af en email :

– Den nye Håndbold Award er juridisk arrangeret af Divisionsforeningen og ikke DHF, hvilket er to forskellige organisationer. Det er således udelukkende direktør for Divisionsforeningen Thomas Christensen, der har forhandlet med Viborg Kommune. DHF har på intet tidspunkt været i dialog med Viborg Kommune.

Oversigt over aktiviteter i forbindelse med håndbold-show

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*