Kommune købte hundedyrt måleudstyr – for at blive vist i pollentallene på TV2

Del artiklen her:

Næste gang du ser TV2s vejrudsigt, skal du lægge mærke til de tal der står ud for pollentallene i Viborg. For de lokale skatteyderne har nemlig betalt dyrt for, at domkirkebyens navn bliver vist et kort øjeblik på skærmen.

Viborg Kommune

– Hvis flere kampe bliver aflyst, så kommer butikkerne, hotellerne og restauranterne til at miste en omsætning. Og det er meget ærgerligt – også for vores branding af Viborg.

Sådan lød det ifølge Skive Folkeblad fra Torsten Nielsen, daværende konservativ borgmester i Viborg Kommune, i forbindelse med, at sommerens konflikt mellem DBU og det kvindelige fodboldslandshold betød, at Viborg risikerede at måtte miste en række landskampe, som ellers var planlagt i domkirkebyen. Overfor avisen oplyste lokalpolitikeren samtidig, at man ellers havde forventet sig meget i branding, når kvindelandsholdet ville spille sine betydende kampe på det lokale fodboldstadion.

Læs også : Viborgs alternative rejse til Sverige : Chartrede privatfly for at komme til Luleå

Men der er dog en måske ofte overset form for omtale, som Viborg Kommune anser for væsentlig branding – og som man på anden måde end med fodboldkvinderne er sikker på at få hver eneste dag. Det nemlig visning af Viborgs bynavn, hver gang TV2s vejsfolk opstiller, hvordan pollentallene udvikler sig.

Fakturaer til Viborg Kommune i forbindelse med indkøb af pollenmålingsudstyr

 

Analysemedarbejder i bil sikrer leveringerne udenfor normal kontortid

En måske for mange anonym visning, der dog har været en ganske dyr oplevelse for Viborgs skatteydere. Således fremgår det af aktindsigterne fremsendt til Journalista.dk fra Viborg Kommune, at de ikke kun har måttet betale for udstyrets indkøb, men også dets daglige drift.

Selve pollenmålingsudstyret blev indkøbt hos Hospitalsenhed Midt i Viborg, hvilket løb op i 200.000 kroner ex moms – eller 250.000 kroner inklusiv denne afgift til staten.

Læs også : Er for længst tilbage i sin virksomhed : Søren Papes afløser scorer alligevel kæmpe eftervederlag

For at sikre at pollenmålingerne bliver vist i forbindelse med TV2s vejrudsigter, har Viborg Kommune også været ude og købe faste konsulentydelser fra Hospitalsenhed Midt i Viborg. Det i form af såkaldt bilanalytikerassistance, som leveres i weekenderne og søn- og helligdagene.

Læs også : Skærer ned på de ældre – men bruger 50.000 kroner på en bjergbestiger

Ydelserne fra den udkørende analysemedarbejder, står hvert år Viborg Kommune i 35.000 kroner.

Men så skulle det også være sikkert, at Viborg alle ugens dage står opført på listen over, hvordan pollenmålingerne udvikler sig rundt om i landet, når TV2s vejrudsigt rummer et kort indslag om det.

Indstilling fra Viborgs byråd i forbindelse med indkøb af pollenmålingsudstyr

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*