Byrådsmedlem om kollegaers og embedsmænds middag på insted : Det er frådseri

Sarah Nørris - pressefoto fra Esbjerg Kommune
Del artiklen her:

Anført af Esbjerg Kommunes tekniske direktør, Hans Kjær, satte en række byrådsmedlemmer og ledende embedsmænd sig til bords på en berømt græsk restaurant, da de var på studietur til New York. Restaurantvalget kunne aflæses på den regning, som de sendte videre til skatteyderne.

Sarah Nørris Hans Kjær Esbjerg Kommune

– 16.658 kroner.

Så meget lød regningen på, da Esbjerg Kommunes udsendte delegation i 2015 spiste på Restaurant Loi Estiatorio, da den lagde vejen forbi New York, for at sætte fokus på metropolens infrastruktur. En græsk restaurant hvis menukort og atmosfære har så stor en tiltrækningskraft, at der ofte er film- og tv-stjerner blandt gæsterne. Hvilket også kan aflæses ud af den regning, som Esbjergs delegation på 10 sendte videre til skatteyderne.

Den var for høj, mener medlem af byrådet i Esbjerg Kommune for Enhedslisten, Sarah Nørris :

– Jeg synes, det er for dyrt. Det vil man jo dårligt nok bruge selv, hvilket man virkelig havde noget, man skulle fejre. Det er for mange penge at bruge på en enkelt middag. Jeg har den grundholdning, at så længe man bliver mæt, så er det godt nok til mig. Det må gerne være god mad, for man kan sagtens spise godt til fornuftige penge.

Læs også : Turistoplevelser og jazz : Politikere og embedsmænd fyrede den af i New York – brændte kvart million af på studietur

Til Journalista.dk fortæller Sarah Nørris samtidig, at det formentligt ikke er politikerne, som har fundet frem til den græske restaurant :

– Jeg har været på to studieture, hvor det var vores embedsfolk, der udarbejdede programmet, inklusiv hvor vi skulle spise. Som politiker kan man sagtens komme med indspark til hvor der skal spises, men det er som udgangspunkt noget, embedsmændene forbereder.

Ikke afvisende overfor USA-ture

Studieturen til New York endte med at stå skatteyderne i 244.151 kroner, men hverken beløbet eller destinationen er ifølge Sarah Nørris ikke i sig selv et problem :

– Før udvalgsture drøfter man i udvalgene, hvad det er man gerne vil blive klogere på og hvorfor. Så min formodning er, at forud for valget af New York, har der været en diskussion af, hvad det var man ville se og hvorfor man ville til USA. Ligesom man kan nøjes med at tage en tur Tønder, så kan man også tage til USA, hvis det er relevant. Men jo længere væk man rejser, jo mere skal man tænke sig om.

Læs også : Kommunal delegation på 10 helt tæt på filmstjerner : Spiste og drak på insted for 16.658 kroner

Blandt programpunkterne på USA-turen var et jazz-arrangement, som skatteyderne blev pålagt at betale for i form af entreudgifter. Netop i skatteydernes betaling, ligger der ifølge Sarah Nørris et problem :

– Det ligner socialt samvær, at tage på jazz-klub. Det har jeg ikke nødvendigvis noget problem med, så længe at det faglige fylder mest. Jeg synes ikke, at det er i orden, at man får betalt en jazz-aften. Det er helt fint at kommunen kan arrangere det, fordi studierejser kan være et samlet program. Men det er ikke i orden, at kommunen skal betale for det. Det er eksempelvis også en af grundene til, at vi får diæter, når vi er på studietur. Det rent sociale og underholdningsmæssige er noget, man selv skal betale.

Hans Kjær er ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*