Pengene rullede for DR-undersøgelse : Revisorer scorede millioner på rapport om statsmedies økonomi

Del artiklen her:

I februar sker der efter planen fremlæggelse af de første dele af det kommende medieforlig, der har fokus på DRs økonomi. En diskussion der blandt andet sker på baggrund af en rapport, som er udarbejdet af revisorer.

Danmarks Radio

– Det er første gang, jeg kan huske, at vi har en rimelig præcis gennemgang af DRs økonomi fordelt på områder og kanaler – ting, som Danmarks Radio tidligere har nægtet at offentliggøre. Det betyder, at vi for første gang nogensinde har et reelt grundlag at diskutere DRs økonomi på.

Sådan lød det ifølge DR, da Informations mediekommentator, Lasse Jensen, i begyndelsen af måneden vurderede på den rapport, som netop var blevet offentliggjort om økonomien i Danmarks Radio. Ifølge dets tidligere mangeårige medarbejder var det afgørende nyt, at statens mediehus på den måde gav et indblik i, hvad det eksempelvis kostede at producere drama – og hvad andre end DR selv kunne løse opgaven for.

Læs også : Årsløn på 3.622.979 kroner rakte ikke – DRs generaldirektør scorede kæmpe lønforhøjelse i 2017

Umiddelbart skulle man ikke tro, at en rapport af denne type ville være en økonomisk belastning for skatteyderne, da DR forholdsvist simpelt burde have været i stand til at opgøre, hvad licensmidlerne bruges på.

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Kulturministeriet, har dette langt fra været tilfældet.

Faktura fra revisionsfirma til Kulturministeriet for rapport om DR

 

Nødvendigt for revisorer at bruge underleverandører

For ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk blev det en bekostelig affærer, da revisionsfirmaet KPMG vandt et såkaldt miniudbud om opgaven at gennemgå DRs økonomi. Det vel og mærke et arbejde, som revisorerne skulle udføre sammen med DR selv, uanset at statsmediet i årtier har været nærmest hermetisk lukkede omkring, hvordan licensbetalernes penge blev brugt.

Læs også : DRs juridiske chef ansatte jurist med eksplosiv lønudvikling i sin egen afdeling – men aner ikke hvordan det skete

Således sikrede KPMG sig i alt 2.499.381 kroner, for at være DR behjælpelige med at skabe et simpelt overblik over, hvad de statslige mediefolk bruger mellem 3 og 4 milliarder kroner på om året. Et arbejde som ud over kortlægningen af DRs økonomi også involverede, hvilke konsekvenser det ville få, hvis der sker udskillelse af en række af de opgaver, som DR i dag leverer i henhold til den såkaldte public-service-kontrakt.

Læs også : Afsløring: P3-stjerner ansætter hinanden – uden jobopslag

Selv om arbejdet kun strakte sig over få uger, var det alligevel nødvendigt for KPMG at indgå aftaler med underleverandører. Således blev en del af arbejdet udført af Struensee & Co., der har specialiseret sig i at servicere den offentlige sektor.

Liste over KPMGs opgaver i forbindelse med rapport om DR

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Jeg har læst hele “rapporten” som vel mest kan betegnes som et trussels skrift. Får DR det ikke som de vil have det, så lukker de programmer som ses eller høres.
    At KMPG overhovedet vil sætte deres navn på rapporten undre mig.
    Håber vore politiker kan gennemskue dette spil.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*