Podcast #2 : John Strand – og striden om de 8 millioner skattekroner

Del artiklen her:

Når man siger navnet John Strand, tænker man normalt på hans arbejde som rådgiver indenfor teleindustrien. Men John Strand har også en fritidsbeskæftigelse, som vil overraske de fleste. Han tjekker nemlig op på, om det offentlige Danmark overholder reglerne indenfor hans arbejdsområde.

– Alt er gået efter bogen.

Sådan lyder det næsten per definition, når man henvender sig til en offentlig myndighed. Uanset hvor problematisk en sag ser ud, vil offentlige myndigheder som kommuner, regioner og ministerier nemlig troligt oplyse, at de har sikker grund under fødderne.

En af dem der udfordrer skråsikkerheden, er John Strand. Til daglig arbejder han teleanalytiker i forhold til at rådgive danske og udenlandske klienter om, hvordan telemarkedet udnyttes mest effektivt. En tilgang der også har gjort, at han er særdeles kritisk overfor, når det offentlige går ind og eksempelvis med kontante tilskud, forsøger at regulere telemarkedet.

En af de offentlige myndigheder der har fundet ud af det, er Ringkøbing-Skjern Kommune. For vestjyderne ønskede nemlig at indgå en række aftaler med leverandører, som på baggrund af John Strand arbejde, i sidste instans blev erkendt lovstridige.

Det kan du høre om i vores podcast, hvor John Strand også fortæller om et forløb med emails til byrådsmedlemmer, som blev åbnet og gennemlæst af Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester. På samme måde som han også giver et indblik i, hvilke problemstillinger sagen stadig indeholder – og hvorfor han jager en forklaring på, hvad der er sket med 8 millioner skatteyderkroner.

Du kan høre podcasten her

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*