Embedsmænd til Folkemødet med stil : Snuppede privatfly til flere hundrede tusinde kroner

Del artiklen her:

Når Folkemødet løber af stablen er der garanti for, at privatfly lander i Rønne Lufthavn. Det skyldes blandt andet en stor gruppe østjyske embedsmænd, som på skatteydernes regning drager standsmæssigt til Bornholm.

– Det jeg hører er, at Kommunernes Landsforening vil forsøge at få en ligelig fordeling tilbage til kommunerne. Jeg havde måske ønsket en skævvridning.

Sådan det ifølge Randers Amtsavis fra Claus Omann Jensen, da han foråret 2016 forholdt sig til de store besparelser, som han var med til at lægge op til i Randers Kommune. Nedskæringer der ifølge den daværende Venstre-borgmester var et nødvendigt udslag af, at man fra regeringens side ville foretage en række økonomiske omfordelinger mellem landets kommuner, hvilket ifølge lokalpolitikerne i Randers Byråd, stod til at ramme ekstra hårdt i den østjyske havneby.

Læs også : Bag skandalen om den aarhusianske letbane : Direktør hæver gigantløn langt over Lars Løkkes – og leder berejste og sultne medarbejdere

Men det synes dog langt fra at være alle dele af den lokale forvaltning, som for alvor udsættes for besparelser. For når man ser på hvordan kommunen eksempelvis sender embedsmænd til Folkemødet, synes der langt fra at være økonomisk smalhals.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos det såkaldte KKR-samarbejde mellem kommunerne i Region Midtjylland. Herunder i de udgifter, som skatteyderne blev pålagt at betale i forbindelse med Folkemødet 2017.

Rejseomkostninger for KKR-samarbejdet til Folkemødet 2017

 

Eget fly – og et stort antal dyre hotelværelser

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk løb omkostningerne for KKR-samarbejdets rejse op i 431.111 kroner, hvilket blandt andet skyldtes et iøjnefaldende forbrug af fly til og fra Bornholm. Ligesom skatteyderne også måtte grave dybt i lommerne, da delegationen af hovedsageligt embedsmænd fra midtjyske kommuner som eksempelvis Odder Kommune, Syddjurs Kommune, Randers Kommune og Silkeborg Kommune, skulle indkvarteres på ferieøen.

Læs også : Moderne Aarhus-historie : Kommune brugte formue på at male bænke i gay-pride-farver

Således lød regningen på flyvningerne frem og tilbage mellem Jylland og Bornholm på i alt cirka 275.000 kroner, hvilket skyldtes, at delegationen ikke stillede sig tilfreds med offentlig transport. I stedet var det et privatfly, som fløj dem frem og tilbage.

Samtidig viser de fremsendte bilag, at de udsendte embedsmænd og lokalpolitikere også skulle indkvarteres med stil. Det skete på Strandhotel Balka Søbad, der ud over at ligge helt ud til en prisbelønnet badestrand, råder over en swimming-pool.

Læs også : Ædedolkenes klub : Aarhus Letbane med Danmarks måske bedste frokostordning

Et problem ved brugen af strandhotellet er dog, at det er placeret på den modsatte side af Bornholm i forhold til Allinge, hvor Folkemødet finder sted. Løsningen på det problem blev, at skatteyderne måtte betale for chartringen af en bus, så embedsmændene og lokalpolitikerne fra Region Midtjylland kunne blive kørt og tilbage hver dag under Folkemødet.

Del af omkostninger og deltagerliste for KKRs deltagere på Folkemødet 2017

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*