Vejle sendte kæmpe delegation til Folkemødet – som blev kørt tværs over Bornholm i egen bus

Del artiklen her:

Der var ingen smalle steder, da Vejle Kommune drog til den forgangne sommers Folkemøde. Således måtte skatteyderne betale for, at en stor gruppe lokalpolitikere og embedsmænd kunne blive fragtet frem og tilbage mellem hotel og festivalplads i egen bus.

Vejle Kommune Folkemøde

– Når vi spørger de unge og ældre, svarer de, at det, de ønsker sig, er at betyde noget for nogen., Sådan lød det blandt andet fra Gerda Hagemann Pedersen og Holger Gorm Petersen over Vejle Kommunes hjemmeside i forbindelse med, at de sammen med en lang række af deres kollegaer fra Vejles byråd gjorde klar til at tage til Folkemødet 2017. Det tilsyneladende for at forsøge at finde løsninger på, hvordan forholdene kan blive bedre for de ældre i den østjyske kommune.

Læs også : Kommende borgmester og kommunale forsyningsfolk brændte kvart million af på udlandsrejse – og fyrede den af hjemme med øl, breezere og shots

Hvad de daværende byrådsmedlemmer dog ikke kom ind på var, hvad det ville komme til at koste skatteyderne at Vejle mødte markant op på Folkemødet. Det fremgår i stedet af de aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos den østjyske kommune. Herunder i de regninger, som kommunen modtog i forbindelse med overnatninger og transporter under Folkemødet.

Derfor eksempelvis også i den faktura, som et lokalt busselskab sendte til Vejle Kommune, efter at det i flere dage havde kørt taxakørsel for politikerne og embedsmændene.

Busselskabs faktura til Vejle Kommune for Folkemødet 2017

 

Flere timers kørsel hver dag i chartret bus

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, kostede det i runde tal skatteyderne 170.000 kroner, da Vejle Kommune sendte en stor delegation til Folkemødet 2017. I alt bestod den af 16 personer, hvoraf næsten halvdelen udgjorde embedsmænd fra fra borgmesterens stab. Således havde Venstreborgmesteren Jens Ejner Christensen på skatteydernes regning inviteret 7 af sine nærmeste rådgivere med til klippeøen, ligesom der også var fyldt godt op af andre medlemmer af Vejle Byråd.

Læs også : Flere hundrede overnatninger for kæmpe delegation : Den københavnske elite slog sig løs på Folkemødet – på din regning

Den store delegation løb dog ind i problemer med at finde overnatninger, som kunne ske tæt på festivalpladsen i Allinge. Derfor var det nødvendigt at lægge beslag på en række værelser på hotellet Bright Park Bornholm, der ligger placeret i Nexø – i den modsatte ende af Bornholm i forhold til Allinge.

Læs også : Våde, festlige og dyre møder hos skraldeforening : Vestforbrænding slog sig løs til Folkemøde

En afstand som under Folkemødet nemt kunne have taget flere timer hver vej, hvis det havde været nødvendigt for vejlenserne at tage offentlig transport. Det blev der dog ikke noget af, for i stedet chartrede man en bus, som derved kørte taxakørsel for Vejle Kommunes udsendte, når de skulle fra den ene ende af øen til den anden under Folkemødet.

Fakturaer fra hoteller til Vejle Kommune i forbindelse med Folkemødet 2017

En øvelse der stod skatteyderne i 9.580 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*