I kø til eftervederlag : Selv genvalgte byrådsmedlemmer scorer mange hundrede tusinde kroner

Pressefoto fra Ringkøbing-Skjern Kommune
Del artiklen her:

Eftervederlag forbinder man normalt med politikere, som ikke bliver genvalgt. Sådan forholder det sig ikke nødvendigvis, for i Ringkøbing-Skjern Kommune er det meget store beløb, selv nuværende byrådsmedlemmer har fået ind på kontoen i forbindelse med kommunalvalget i november.

Iver Enevoldsen Linda Agerbo Nielsen Ringkøbing-Skjern Kommune

– Jeg har været glad for de 2 perioder som borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune. Jeg kan samtidig oplyse, at jeg fortsat er interesseret i at stille op som menig byrådsmedlem til kommunalvalget 2017.

Sådan lød det tilbage i 2015 fra Iver Enevoldsen, da den daværende Venstre-borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune offentliggjorde overfor TV Midtvest, at han ikke genopstillede som borgmesterkandidat til kommunalvalget i november. En post der i stedet gik til partifællen Hans Østergaard, hvilket dog først skete efter langvarige koalitionsforhandlinger med først og fremmest socialdemokraterne.

Læs også : Ringkøbing-Skjern ansatte ny kommunaldirektør – som steg 445.000 kroner i løn i forhold til forgængeren

Iver Enevoldsen fulgte op på sit løfte fra 2015, hvorfor han stillede op på Venstres liste. Her sikrede han sig genvalg til byrådet, hvor han har fået rang af menigt medlem. På trods heraf har han alligevel sikret sig et eftervederlag, hvilket også er tilfældet for den nu tidligere udvalgsformand Linda Agerbo Nielsen – som også blev genvalgt til det vestjyske byråd.

Som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Ringkøbing-Skjern Kommune, har de sikret sig den ekstra økonomiske udbetaling, på trods af at deres politiske karriere er langt fra slut.

Ringkøbing-Skjern Kommunes oversigt over eftervederlag betalt efter kommunalvalget i 2017

 

7 medlemmer af afgående byråd med eftervederlag

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, blev det en bekostelig affærer for skatteyderne, da ikke kun Iver Enevoldsen og Linda Agerbo Nielsen, men også en lang række andre byrådsmedlemmer efter november-valget, skulle have eftervederlag. I alt løb den samlede regning op i 803.036 kroner, hvoraf den afgående borgmester Iver Enevoldsen tog sig af klart den største andel.

Læs også : Politikere lovede at skære ned på Folkemødet – men vestjyder fortsatte alligevel kæmpe forbrug på Bornholm

Således modtog han en udbetaling på 501.896,52 kroner, mens en række nu tidligere udvalgsformænd kunne se 75.284,46 kroner gå ind på lønkontoen. Det drejede sig om Venstres Ole Kamp, partifællen Kristian Ahle og socialdemokraterne Karsten Birkebæk Sørensen og Linda Agerbo Nielsen.

Læs også : TV-stjerner, band og kæmpe skib : Lille vestjyske kommune brændte kvart million af under Folkemødet

Det er dog langt fra noget nyt, at Ringkøbing-Skjerns skatteborgere må have pungen op af lommen, når udvalgsformænd ikke bliver genvalgt. Sådan var det også efter valget i 2013, hvor de fravalgte eller afgående politikere dog måtte tage til takke med væsentligt mindre eftervederlag. Det skyldes at den daværende Venstre-mand Bent Brodersen og Venstres tidligere byrådsmedlem Erling Gaasdal hver modtog 55.342,95 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*