Ringkøbing-Skjern ansatte ny kommunaldirektør – som steg 445.000 kroner i løn i forhold til forgængeren

Del artiklen her:

Lønningerne indenfor den offentlige sektor, siges at være væsentligt lavere end hos den private. Helt sådan synes det dog ikke at se ud i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor direktionen indenfor blot et år, har opnået markante lønstigninger.

– Med Jens Peter Hegelund Jensen får vi en kommunaldirektør, der kan inspirere os til at udvikle vores fælles forståelse af, at vi som organisation har tillid til at kompetente ledere og medarbejdere kan træffe de nødvendige beslutninger, og hvor beslutningskompetencer derfor i høj grad ligger decentralt.

På blandt andet denne måde præsenterede Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester, Iver Enevoldsen, i en pressemeddelelse, kommunens nye kommunaldirektør, Jens Peter Hegelund Jensen. Den nye kommunaldirektør tiltrådte den 1. december 2016, hvilket dog først skete efter en større afskedsreception, som stod skatteyderne i lige under 100.000 kroner.

Læs også : Kommunaldirektør forlod frivilligt sit job – og sikrede sig over en halv million i fratrædelsesgodtgørelse

Men nye aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Ringkøbing-Skjern Kommune viser, at festen på direktionsgangen også fortsatte, efter den nye kommunaldirektør var tiltrådt. Ikke kun for Jens Peter Hegelund Jensen, men også for andre af kommunens direktører, som indtjeningsmæssigt havde et særdeles fornuftigt 2016.

 

Kæmpe lønstigning til nyansat kommunaldirektør

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, sikrede Jens Peter Hegelund Jensen sig nemlig en stor lønstigning i forhold til hans forgænger, da han satte sig til rette som kommunaldirektør i Ringkøbing-Skjern Kommune. Under sin første måned som kommunaldirektør lød lønnen inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 147.437 kroner – eller hvad der på årsbasis svarer til 1.769.244 kroner.

Læs også : Fynsk kommunaldirektør scorer bonus på 570.000 kroner – for at fortsætte i sit eget job

Det i forhold til forgængeren, som tjente 1.324.397 kroner i 2015. Dog med den forskel at den nye kommunaldirektør er ansat på kontrakt, mens forgængeren var tjenestemand. Hvilket omvendt giver Jens Peter Hegelund Jensen mulighed for at sikre sig forskellige bonusser – eksempelvis ved fortsættelse i stillingen ud over en valgperiode, ligesom han typisk også vil kunne sikre sig en fratrædelsesgodtgørelse på flere hundrede tusinde kroner.

Læs også : Afskedsreception for kommunaldirektør til over 30.000 kroner i timen

I 2016 var der også pæne lønstigninger i forhold til året før for undervisnings- og beskæftigelsesdirektørerne, der sammen med kommunaldirektøren udgør direktionen. I 2015 modtog de begge 1.160.098 kroner i aflønning fra Ringkøbing-Skjern Kommune, hvilket var steget til 1.267.098 kroner i 2016.

Det skyldtes at de begge blev tildelt en bonus på 43.994 kroner, hvilket ifølge de fremsendte bilag fra kommunen skyldtes arbejde med ”udviklingsopgaver”.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*