Afskedsreception for kommunaldirektør til over 30.000 kroner i timen

Del artiklen her:

Når en kommunaldirektør forlader sin stilling, er det langt fra en billig oplevelse. Det fandt skatteyderne i Ringkøbing-Skjern ud af, da kommunens øverst placerede embedsmand trak sig tilbage.

– Du er en god ambassadør for Ringkøbing-Skjern Kommune. Ikke kun lokalt, men også regionalt og nationalt. Det betyder også, at Ringkøbing-Skjern Kommune tit bliver inviteret til konferencer som oplægsholdere, fordi vi kan noget og fordi, vi tør tænke nyt.

Sådan lød det ifølge Ringkøbing-Skern Kommunes hjemmeside fra borgmester Iver Enevoldsen, da den vestjyske kommune holdt afskedsreception for Niels Erik Kjærgaard. I sin tale fremhævede Venstre-borgmesteren samtidig, at han havde haft et godt samarbejde med kommunaldirektøren i den 7 årige periode, hvor Niels Erik Kjærgaard havde bestridt posten.

Hvad Iver Enevoldsen dog ikke kom ind på var, hvad det kostede skatteyderne at sige farvel til kommunaldirektøren. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i udgifterne til afskedsreceptionen.

Den fandt sted den 30. november 2016, og var ifølge kommunen særdeles velbesøgt.

 

Stort rykind på rådhuset til afskedsreception

At Niels Erik Kjærgaards afskedsreception var velbesøgt, fremgik også af den regning, som et lokal cateringfirma efterfølgende sendte til Ringkøbing-Skjern Kommune. Her af fremgår at der var bestilt mad til 300 mennesker, som også blev beværtet på anden måde.

Maden blev leveret af et lokalt cateringfirma, som samtidig stod for leveringer af vin og sodavand. Leverancer der i sig selv kostede skatteyderne 65.953 kroner, hvoraf de 13.190,50 kroner var moms.

Selv om receptionen fandt sted på Ringkøbing-Skjerns rådhus, var det alligevel nødvendigt at leje borde og duge, hvilket inklusiv moms medførte en regning på 13.275 kroner.

Det sammen med blandt andt ugifter til annoncering og tilplantning af krukker gjorde, at skatteyderne sammenlagt måtte betale 93.479,30 kroner inklusiv moms. Det for en reception, der var programsat til at vare i 3 timer.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*