Borgmester forgyldt som embedsmand med løn på 2 millioner kroner – inklusiv lønforhøjelse

Del artiklen her:

Som politiker og borgmester var hun en del af SFs absolutte venstrefløj. Men da Mette Touborg sikrede sig et direktørjob i Københavns Kommune, var hendes privatøkonomiske dagsorden pludselig særdeles kapitalistisk.

– Hun har i den grad vist, at hun kan sit kram, har stor politisk indsigt og forstår at lede. Jeg glæder mig meget til at byde Mette Touborg velkommen.

På blandt andet denne måde offentliggjorde Carl Christian Ebbesen, Kultur- og fritidsborgsborgmester i Købehavn, på kommunens hjemmeside, at Lejres SF-borgmester Mette Touborg forlod lokalpolitik, for at blive direktør i hans forvaltning. DF-borgmesteren slog samtidig fast, at Touborg havde bred ledererfaring både fra den private og offentlige sektor. Faktorer der havde været med til at gøre, at hun fik jobbet som erstatning for den hidtidige direktør, som havde forladt Københavns Rådhus for at etablere en privat rådgivningsvirksomhed.

Hvad der dog ikke fremgik af de officielle udmeldinger omkring Mette Touborgs ansættelse var, hvordan hun ville blive aflønnet af de københavnske skatteborgere. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Københavns Kommune.

 

Blandt Danmarks absolut højst lønnede embedsmænd

Ifølge de fremsendte dokumenter, er det et ganske givtigt karriereskift for den nu tidligere SF-borgmester, der forlod lokalpolitik i Lejre Kommune, da hun tiltrådte jobbet i København den 1. november 2016. Ikke kun tjener hun inklusiv pension og personlige tillæg årligt omkring 21.000 kroner mere end sin forgænger, men Mette Touborg når også op blandt Danmarks absolut højest lønnede embedsmænd.

Således er årslønnen aftalt til 1.914.270 kroner, hvilket medfører en fast månedsløn på 159.522,50 kroner – eller næsten tre gange så meget, som der gik ind på Mette Touborgs lønkonto under tiden som borgmester i Lejre. Samtidig er beløbet i en størrelsesorden, hvor hun for alvor kan blande sig med landets bedst lønnede kommunale embedsmænd.

Aktuelt ligger Mette Touborg lige nøjagtig udenfor Top 20, men kun få lønkroner skiller hende fra at komme ind i det fine selskab.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*