Borgmesters 50 års fødselsdag fejret med stor reception – betalt over byrådskontoen

Del artiklen her:

Der blev taget utraditionelle midler i brug, da Lemvig Kommunes borgmesters runde fødselsdag skulle fejres på skatteydernes regning. Blandt andet ved at fotografier af fødselaren, blev trukket over byrådskontoen.

– Pris- og løn-fremskrivninger slet ikke bliver i det niveau, vi forventede før ferien. I alt sparer det os for omkring otte millioner kroner.

På blandt andet denne måde berettede Lemvigs borgmester, Erik Flyvholm, overfor Lemvig Folkebladsensommeren 2015 om de besparelser, som ville ramme den vestjyske kommune. Ifølge Venstre-manden var den kommunale udligningsordning en væsentlig del af forklaring på, hvorfor det var nødvendigt at skære ned på servicen i Lemvig.

Økonomisk smalhals, synes dog at være et forholdsvist nyt begreb i Lemvig Kommune. Det fremgår af de aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i forbruget af repræsentationskontoen i den vestjyske kommune. Herunder i den 50 års fødselsdagsreception for Erik Flyvholm, som i december 2012 blev betalt af skatteyderne.

Det skete på Hotel Nørre Vinkel, der er placeret i nabobyen Lemvig.

 

Markant fremmøde til borgmesterens store dag

De fremsendte bilag viser en fejring, hvor invitationerne blev delt ud med rund hånd. Ifølge fakturaen fra Hotel Nørre Vinkel, var der 178 personer til spisning ved Erik Flyvholms fødselsdagsfejring. Det til en kuvertpris på 184 kroner stykket, således at maden i sig selv kostede skatteyderne 32.762 kroner.

Hertil kom blandt andet de 52 flasker vin til 143,20 kroner stykket, som blev trukket op til ære for borgmesterens gæster. Dem der mere var til øl, kunne i stedet slukke tørsten i de fadøl, som til 30,40 kroner serveret af hotellets personale. Det var med til at gøre, at receptionen inklusiv moms løb op i 56.895 kroner.

Oven i udgifterne til Hotel Nørre Vinkel, blev der udarbejdet invitationskort, ligesom borgmesteren på kommunens regning også i dagens anledning blev fotograferet. En udgiftspost inklusiv moms på 16.890,63 kroner, som også inkluderede forskellige A4-ark med diverse tryk. Betalingen til et lokalt mediehus, blev trukket over byrådskontoen.

Derved kom det i alt til at koste skatteyderne 73.785 kroner, at Lemvig Kommune på denne måde ønskede sin borgmester tillykke med de 50 år.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*