Kommende borgmester og kommunale forsyningsfolk brændte kvart million af på udlandsrejse – og fyrede den af hjemme med øl, breezere og shots

Pressefoto fra Slagelse Kommune
Del artiklen her:

Byrådsmedlemmerne stod i kø, da SK Forsyning drog på en markant rejse for at besøge en messe. Men fra selskabets side ønsker man ikke at fortælle, hvad den store delegation præcist fik tiden til at gå med.

– IFAT bringer erfaringer, videnskab sammen med politik, research og industrier. Det ideelle sted for nystartede virksomheder indenfor grønne teknologier, universiteter og politiske institutioner til at skabe et højt profileret indtryk på det internationale marked.

Sådan lyder en del af salgstalen for den årlige IFAT-messe, hvis europæiske udgave finder sted i München. En messe som er en magnet på ikke kun store og små virksomheder, men også en lang række danske forsyningsselskaber, som fast deltager i messen, hvis besøgstal måles i mange tusinder.

Men når de kommunale forsyningsselskaber sender deltagere til IFAT-messen, er det langt fra en billig oplevelse for skatteyderne. Det fremgår eksempelvis af de aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i det forbrug, som SK Forsyning har haft indenfor de seneste år. Et selskab med base i Korsør, hvorfra eksempelvis også Slagelse dækkes. Grundet det kommunale ejerskab, har det en række politisk udpegede medlemmer i bestyrelsen.

Læs også : Spareivrig borgmester bruger over kvart million på kontor

Samtidig har SK Forsyning også indvalgt bestyrelsesmedlemmer, som er blevet valgt af selskabets brugere. På den måde har Villum Christensen, der ved kommunalvalget i november opnåede en delt borgmesterpost i Slagelse Kommune, sikret sig adgang til ikke kun SK Forsynings bestyrelseslokale, men også dets studieture til eksempelvis IFAT-messen.

Faktura til SK Forsyning for deltagelse i IFAT-messen i 2016

 

Indhold af München-rejse holdes skjult

Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at skatteyderne i alt måtte aflevere 240.000 kroner, for at SK Forsyning kunne sende en stor delegation til München. I alt talte den 15, som ud over Villum Christensen inkluderede andre lokalpolitikere som Venstremanden Ole Drost og socialdemokraten Bodil Knudsen, der begge er byrådsmedlemmer i Slagelse Kommune.

Læs også : Pubcrawl og meget fugtige julefrokoster : Kommunalt affaldsselskab ser stort på beløbsgrænser

Med en gennemsnitlig pris på 16.000 kroner per deltager, ville det have været oplagt at finde ud af, hvad skatteyderne præcist betalte for på SK Forsynings studierejse. Men på trods af Journalista.dk har forespurgt på turens program, har man fra SK Forsynings side ikke fremsendt det – selv om det ellers er et krav efter reglerne om aktindsigt.

Læs også : Kommunaldirektør forgyldt af fyring : Sikrede sig fratrædelsesgodtgørelse i millionklassen

Det har dog ikke kun været udenfor Danmarks grænser, at skatteyderne har måttet finde den store pung frem for at servicere de kommunale forsyningsfolk. Det var også tilfældet i forbindelse med de såkaldte Corporate days, der i 2016 løb af stablen i midten af september. Her viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at der i dén grad var gang i baren, hvor der blev langet 204 fadøl over disken for de formodede 68 deltagere. De kunne i forbindelse med middagen og efterfølgende socialt samvær, blandt andet skylle efter med 215 breezers, 12 flasker shots og 61 flasker vin.

Alkoholindtagelse der var med til at gøre, at skatteydernes udgifter til SK Forsynings Corporate days, løb op i 90.156 kroner.

Udgifter forbundet med SK Forsynings Corporate days i 2016

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*