Festen fortsætter i Guldborgsund : DF-profil slår sig løs til julefrokoster hos kommunal havn

Del artiklen her:

December er højtid for både festlige, dyre og våde julefrokoster. Sådan er det også hos de kommunale havne i Guldborgsund Kommune, hvor skatteyderne må finde den store pung frem, når regningerne skal betales.

– Vore havne er en del af driftige handels og produktionsmiljøer hvor ”alt kan komme over kajen” – lige fra fisk over korn- og foderstofprodukter, kalk, kul, sten og grus, sågar træstammer og olie.

Sådan lyder en del af den præsentation, som Guldborgsund Havne giver af sig selv på sin hjemmeside. En kommunalt drevet selskab, som med hovedkontor i Nykøbing Falster også driver havnene i Orehoved, Stubbekøbing og Gedser. Grundet det kommunale ejerskab er langt størsteparten af bestyrelsen udpeget fra politisk hold, hvilket blandt andet har givet sæde til René Christensen. Ud over at være tæt på at sikre sig borgmesterposten i Guldborgsund Kommune ved det netop overståede kommunalvalg, er han dog også medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti.

Læs også : Høj og våd bølgegang hos Guldborgsund Havne

René Christensen har de seneste år fungeret som formand for Guldborgsunds Havne, hvor han i bestyrelseslokalet har haft selskab af eksempelvis det socialdemokratiske byrådsmedlem Henning Kamper fra Guldborgsund Kommune, der har rang af havnenes næstformænd. Politikere der derfor også har været flittige gæster ved de skatteyderbetalte julefrokoster, som Guldborgsunds Havne har afholdt indenfor de seneste år.

Festlige sammenkomster aktindsigter opnået af Journalista.dk fastslår, har været en dyr oplevelse for skatteyderne.

Regning for Guldborgsund Havnes julefrokost i 2016

 

Julefrokoster over beløbsgrænse for repræsentative middage

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var det eksempelvis tilfældet i begyndelsen af december 2016, hvor bestyrelsens julefrokost havde besøg af 7 deltagere – hvilket inkluderede et afbud fra René Christensen. Hans fremmødte kollegaer drak og spiste i alt for 7.816 kroner, svarende til en gennemsnitlig kuvertpris inklusiv moms på 1.116 kroner. Eller 116 kroner over, hvad der i forlængelse af Brixtofte-sagen, normalt udledes som øvre beløbsgrænse for denne type repræsentation.

Læs også : DF-profil på snapsedruk med tørstig havnebestyrelse

Det var anden gang i 2016, at Guldborgsund Havnes bestyrelse mødtes på deres faste hotel i Nykøbing Falster. Det skete nemlig også den 12. januar, hvor regningen løb op i 9.171 kroner. Denne gang var der fyldt ekstra godt op om bordet, for anført af René Christensen havde 9 fundet vej til sammenkomsten.

Læs også : Skærer ned på de gamle – og brænder formuer af på fototerapi og mindfulness-kurser

Det er langt fra første gang, at skatteyderne har holdt for, når René Christensen og resten af Guldborgsund Havnes bestyrelse har holdt festlige julefrokoster. Journalista.dk har således tidligere kunnet dokumentere, at der ved 2011-julefrokosten blev drukket 73 genstande eller 10.4 i gennemsnit per deltager. I 2012 var alkoholindtagelsen dog faldet en smule, da de sammenlagt 14 deltagere til sammen drak 14 forskellige drinks, 12 øl, 2 flasker hvidvin, 1 flaske snaps og 2 flasker gin, kunne omregnes til 9.3 genstande per deltager.

I modsætning til tidligere år, indeholdt 2016-regningerne fra Guldborgsund Havne ikke en opgørelse over, hvor meget alkohol der blev indtaget.

Regning for Guldborgsund Havnes sammenkomst januar 2016

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*