Høj og våd bølgegang hos Guldborgsund Havne

Del artiklen her:

Udflugter og tjenesterejser er en del af opgaverne for bestyrelsesmedlemmerne i en kommunal havn. Den slags behøver dog hverken at være billigt eller kedeligt, hvilket de har bevist hos Guldborgsunds Havne.

– Havneledelsen tilpasser løbende medarbejderstaben, bygninger og steve-doremateriel til fremtidens opgaver. Således bliver medarbejderne løbende efteruddannet, materiel vedligeholdt og fornyet og der er en god og åben dialog hele vejen gennem organisationen.

Sådan lyder en del af præsentationen af Guldborgsund Havne, på den kommunale havns hjemmeside. Noget kunne dog tyde på, at havnene også tilbyder teambuilding. For ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk i bestyrelsens forbrug, har den kommunale institution betalt for ledelsens både dyre og våde udflugter.

Eksempelvis skete det i 2014, hvor Guldborgsund Havne havde den store pengepung fremme. Det for at bestyrelsen kunne komme på den årlige sommerudflugt, som går til Vejrø.

 

Vin og spiritus til kommunal havneudflugt – og dyre hotelophold

En tur der løb op i cirka 32.000 kroner, hvilket inkluderede spisning med drikkevarer på Vejrø’s restaurant Stella Maris. Ifølge de udleverede bilag deltog 15 kommunale havnefolk på turen til den lille ø, hvor de fik en god behandling. Ud over menuen, blev der også drukket 9 flasker vin, 30 forskellige typer spiritus som gin og rom samt 3 cognaer.

Blandt deltagerne var Dansk Folkepartis medlem af Folketinget René Christensen, hvilket skete i hans egenskab af bestyrelsesformand.

Guldborgsund Havnes bestyrelse er heller ikke billig i drift, når den befinder sig på landjorden. Ifølge andre udleverede bilag, har kreditkortet eksempelvis også været brugt under ophold på hoteller i Odense og Grenå. For begge ophold gjaldt, at en stor del af regningerne stammede fra forbrug i restauranter og barer.

 

Festlig tur til Grenå

I de første dage af april 2014, besøgte de kommunale havnefolk fra Guldborgsund Kystvejens Hotel i Grenå. Bedømt på de udleverede bilag havde deltagationen fem deltagere, som hver havde to overnatninger. I den forbindelse drak de ifølge regningen fra Kystvejens Hotel 31 store og 10 små fadøl, eller hvad der svarer til 3 store og 2 små fadøl per dag for havnefolkene.

To år tidligere var Guldborgsund Havne på et lignende seminar i Odense, hvilket fandt sted på Best Western Hotel i den fynske hovedstad. I modsætning til opholdet i Grenå, fremgår det ikke direkte hvad de 5 kommunale havnefolk drak, da de havde en enkelt overnatning på Fyn. Det eneste der ligger fast er, at en stor del af den samlede regning på 8.566 kroner stammede fra barer i hotellets kælder og foyer. Eksempelvis bilag på 755 kroner, 385 kroner og 105 kroner, der alle alene er benævnt som ”kælderbarbilag”.

Benævnelser og beløbsstørrelser der indikerer, at de kommunale havnefolk havde en ganske hyggelig aften på Fyn.

Journalista.dk har forelagt oplysningerne om alkoholindtagelsen og deltagerantallet for Guldborgsund Havne, som ikke har reageret på henvendelserne.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*