DF-profil på snapsedruk med tørstig havnebestyrelse

Del artiklen her:

Dansk Folkeparti har bekæmpelse af pamperi som mærkesag. Helt så alvorligt ser Folketings-medlemmet Réne Christensen tilsyneladende ikke på det, når han i sin egenskab af formand for de kommunale Guldborgsund Havne, sætter sig til julebordet.

– Med Guldborgsund Kommune som ejer af alle havneanlæg udgør havnene i dag én selvstyrehavn, med ”afdelinger” i de respektive erhvervshavne, Nykøbing Falster, Orehoved, Stubbekøbing og Gedser Fiskerihavn.

Sådan lyder en del af præsentationen af Guldborgsund Havne på dets hjemmeside, hvor det samtidig slås fast, at havnene spiller en afgørende rolle for samfundsudvikling i og omkring Lolland-Falster. Grundet statusen som kommunal, har det været muligt for Journalista.dk at få aktindsigt i Guldborgsund Havnes bestyrelses forbrug. Dermed også dokumentation for udgifter, der blandt andet fremstår store til den årlige julefrokost, hvor de kommunale havnefolk i dén grad er gået til stålet.

Det var eksempelvis tilfældet i 2011 og 2012, hvor deltagerne skyllede julemaden ned med en lind strøm af hård alkohol.

 

Våde og festlige julefrokoster betalt af skatteyderne

Julefrokosterne finder fast sted på Liselund Hotel & Spisested, hvor de kommunale havnefolk i 2011 ud over maden også satte 32 snaps, 14 øl, 2 flasker hvidvin, 11 gin og 4 cognac til livs. Anvendes gængse opgørelsesformer betyder det, at der i alt blev drukket 73 genstande denne aften – eller i gennemsnit 10.4 genstande per person.

Ved julefrokosten året efter, steg antallet af deltagere steget med en enkelt – og det samme gjorde genstandene. I alt drak bestyrelsen med deltagelse af enkelte ledende medarbejdere 14 forskellige drinks som eksempelvis Baileys og rom, 12 øl, 2 flasker hvidvin, 1 flaske snaps samt 2 flasker gin. Opgøres dette i forhold til antal genstande svarer det til 74, hvorved deltagerne i gennemsnit drak 9.3.

Allerede i 2012, var de våde julefrokoster hos Guldborgsund Havne blevet en tradition. En sådan fandt også sted i 2010, hvor den årlige fest på Liselund Hotel & Spisested havde deltagelse af bestyrelsen og to ledende medarbejdere.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*