Borgmester med LEGO- og Danish Crown-bosser på kommunalt havnedruk

Del artiklen her:

De tilhører den vestjyske elite. Alligevel krævede Esbjerg Havns bestyrelse, at havnen betalte for besøg på Michelin-restaurant og værtshus.

– Esbjerg Havn er Danmarks største havn ved Nordsøen med speciale inden for vind, olie og gas samt intermodal transport. Havnen danner rammen om en veludviklet forsyningskæde til offshore- og energiindustrien samt RoRo-transport og rummer en lang række erfarne underleverandører, der kan servicere kunderne døgnet rundt.

Sådan præsenterer Esbjerg Havn sig på sin hjemmeside, hvor den kommunale havn samtidig slår fast, at den har en solid økonomi :

– Esbjerg Havn fortsætter den gode kurs efter de seneste tre års rekordregnskaber. I 2014 endte årets resultat på 77,8 mio. kr., hvilket er på niveau med resultatet i 2013, hvor et salg af arealer gav en ekstraindtægt på 16 mio. kr.

Den sunde økonomi har åbenbart skullet fejres, for Journalista.dk kan med baggrund i aktindsigter afslører, at det har været en dyr fornøjelse for skatteborgerne, når bestyrelsen er rejst på studieture. Den kommunale havn har blandt andet betalt for dyre besøg i barer og restauranter, hvor bestyrelsesmedlemmerne med bedre halvdele er blevet beværtet efter alle kunstens regler.

 

Middag til 21.000 kr. på Michelin-restaurant – med koner

Efteråret 2013 drog 19 havnefolk med bestyrelsesformand Flemming N. Enevoldsen i spidsen til Amsterdam, hvor Danish Crown-topfiguren, sammen med 15 andre den 8. november, satte sig til bords på det 5-stjernede luxus-hotels De L’Europe’s Michelin-restaurant.

Her fik de serveret en 5 retters gourmet-menu, lige som de kommunale havnefolk også blev budt på en række drikkevarer. Ikke kun i form af rødvin, men også drinks og champagne. Ifølge de udleverede bilag, kostede champagnen 200 euro – eller hvad der svarer til cirka 1.500 kroner.

De dyre bobler udgjorde kun en lille del af regningen, da Esbjerg Havn betalte for den 5 retters menu. Den løb op i 2.881,25 euro eller 21.493,26 kroner, hvilket gav en kuvertpris på 1.343,33 kroner per deltager.

Blandt de sultne og tørstige gæster på den kommunale havns regning, var Venstre-borgmesteren Johnny Søtrup, LEGO’s senior director Helle Vingolf Larsen, museumsdirektør Flemming Just, hovedbestyrelsesmedlem hos 3F John Schmidt og Esbjerg Havns direktør Ole Ingrisch.

Med undtagelse af Ole Ingrisch, havde alle bestyrelsesmedlemmerne bedre halvdele med til Amsterdam. Derved blev udgifterne næsten dobbelt så store, som hvis studieturen alene var foretaget af bestyrelsesmedlemmerne og ansatte.

 

Festen fortsatte på barer og værtshuse

Middagen var dog ikke afslutningen på den festlige aften for Esbjerg Havns bestyrelse og bedre halvdele, da de fortsatte i baren på Hotel L’Europe og efterfølgende på værtshuset Cafe Verhoeff. I baren på Hotel L’Europe løb regningen op i 290,80 euro eller 2.169,28 kroner, hvilket gav mulighed for blandt andet indkøb af 6 Heineken-øl, 6 mojitos, 1 Singapore Sling, 3 Tom Collins, 6 gin-tonics, samt hvad der fremstår som en række whiskeyer.

Regningen i baren på Hotel L’Europe blev betalt kl. 23.14, hvorefter turen gik videre til Cafe Verhoeff. Her blev tørsten slukket med eksempelvis 8 Bombay sapphires, hvilket var med til at regningen betalt kl. 01.10 lød på 88 euro svarende til 656,45 kroner.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*