Pubcrawl og meget fugtige julefrokoster : Kommunalt affaldsselskab ser stort på beløbsgrænser

Del artiklen her:

Et kommunalt affaldsselskab lyder måske ikke som en festlig arbejdsplads. Men hos sjællandske AffaldPlus kan det være både en våd og også dyr oplevelse for skatteyderne, når bestyrelsen holder møder.

– AffaldPlus tager sig af affaldet på Syd- og Vestsjælland. Vi arbejder i fællesskab med vores 6 ejer-kommuner på at skabe et samfund, hvor affald ses og behandles som en værdifuld ressource.

Sådan lyder den overordnede beskrivelse af sjællandske AffaldPlus, når det præsenterer sig på sin hjemmeside. Her oplyser selskabet, der i fællesskab ejes af Faxe, Ringsted, Næstved, Slagelse, Sorø og Vordingborg Kommuner, samtidig, at det årligt har omkring 1.8 millioner besøg fra virksomheder og privatpersoner. Det medfører omkring 170.000 tons affald, som først og fremmest bearbejdes på forbrændingsanlæg i Næstved og Slagelse.

Bag præsentationen gemmer der sig et kommunalt ejet selskab, som i dén grad gerne holder en god fest for sine medarbejdere og bestyrelsesmedlemmer. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i det forbrug, som der de seneste år har været over repræsentationskontoen.

Herunder i de julefrokoster og andre festlige sammenkomster, som er blevet betalt af de sjællandske skatteydere.

 

Juleøl og bitter i mødelokalet forud for våd og dyr julefrokost

Julefrokosten i 2015 var slået sammen med en række møder for AffaldPlus’ bestyrelse og ledende medarbejdere, men bedømt på de udleverede bilag, var der langt fra tale om traditionelt bestyrelsesarbejde. Det kan blandt andet ses på den alkoholindtagelse, som skete under mødedelen.

I alt blev der i løbet af dagen og aftenen drukket 52 juleøl, 16 bittere, 43 snaps, 23 gin, 13 rom, 4 cognacer, 11 whiskeyer, 1 glas rødvin, ligesom der blev skyllet efter med 24 sodavand. Det i alt af 17 deltagere, der blev ført an af bestyrelsesformanden Niels O. Pedersen, der sidder i byrådet i Slagelse Kommune for Socialdemokratiet. Blandt de yderligere 9 tilstedeværende byrådsmedlemmer var også AffaldPlus’ næstformand, Jørn Elo Hansen, kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre i Vordingborg Kommune, ligesom der også var fyldt godt op med ledende medarbejdere omkring bordet.

Festlighederne startede allerede tidligt på dagen, hvor der var stillet 17 juleøl og 16 bittere frem i mødelokalet. Alkoholindtagelsen var med til at gøre, at skatteyderne i alt måtte betale 28.075 kroner, for at AffaldPlus’ top kunne have en festlig sammenkomst på Hotel Kong Valdemar i Vordingborg.

Dermed nåede den gennemsnitlige kuvertpris op i 1.651,47 kroner, som er væsentligt over den almindelige grænse på 1.000 kroner for repræsentative middage indenfor den offentlige sektor, hvilket traditionelt udledes af Peter Brixtofte-dommen.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*