Filmfolk forsøgte at skjule kæmpe forbrug af vin, øl og champagne under sydens sol på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Når Det Danske Filminstitut drager til Cannes’ filmfestival, er det langt fra en billig oplevelse. En del af forklaringen skyldes den store reception, som instituttet hvert år holder på skatteydernes regning.

Det Danske Filminstitut

– DFI (Det Danske Filminstitut, red.) har konkret vurderet, at der er en nærliggende risiko for, at en udlevering af, hvem DFI har indgået sponsoraftaler med, vil kunne påføre modparterne et økonomisk tab af nogen betydning. DFI har på baggrund heraf undtaget navne og beløb på de, som DFI har indgået sponsoraftaler med, fra aktindsigt.

Sådan lød en del af den email, som Det Danske Filminstitut (DFI) sendte i efteråret til Journalista.dk i forbindelse med en aktindsigtsbegæring om, hvad det ikke kun havde kostet at sende det skatteyderfinansierede institut til 2017-udgaven af Cannes Filmfestival, men også mere præcist hvad pengene var gået til.

Læs også : Drak for 18.273,94 kroner på 2.5 time : Filmfolk brændte 275.918 kroner af i Hollywood

Selv om sponsoraterne til DFIs festivalrejser i 2017 synes særdeles overskuelige, mente man fra det statslige instituts side, at det var tilstrækkeligt til at kunne nægte at udlevere rejsens underbilag. Det eksempelvis i form af selve bilagene til den store reception Meet the Danes, som DFI år efter år afholder under Cannes Festivalen.

Men i kraft af at DFI tabte en klagesag til Journalista.dk, er det blevet tvunget til at udlevere disse bilag.

Eventfirmas regninger til Det Danske Filminstitut i forbindelse med Meet the Danes under Cannes Festivalen 2017

 

5 øl per mand – og en god portion vin og champagne

En tilbageholdenhed som kan synes forståelig, når receptionens omfang kigges nærmere efter i sømmene. For ifølge de bilag DFI nødtvunget har udleveret til Journalista.dk, blev skatteyderne i dén grad afkrævet betaling for festligheder til ære for et specielt indbudt publikum.

Læs også : Filmfolkenes vilde festivaler : Luksuslejligheder på rivieraens mest eksklusive adresser

Således kostede det i alt 9.880,80 euro, svarende til 73.527,97 kroner, da filmfolkene slog sig løs til Meet the Danes. Et beløb der blandt andet dækker over, at der til festlighederne blev indtaget 480 øl, 114 glas vin og 33 flasker champagner. Da der var købt mad til 100 deltagere betyder det, at der til hver deltager i gennemsnit var over seks genstande, som skulle indtages på de fire timer, receptionen varede den 19. maj i år.

Læs også : Filmfolk fester for flere hundrede tusinde kroner under festivaler – og forsøger at skjule regningers årsag

Det var dog ikke kun under Meet the Danes, at DFI og deres inviterede gæster blev særdeles godt beværtet. Det var eksempelvis også tilfældet under en middag på den italienske restaurant Da Laura, som har status af en Michelin Guide-restaurant.

Den samlede regning for DFIs Cannes-rejse løb op i 265.984 kroner, hvilket blev sendt videre til skatteyderne.

Restaurantsregninger til Det Danske Filminsitut under Cannes Festivalen 2017

Del artiklen her:
1 Trackback / Pingback

  1. Skandaleramt kommune skærer ned på næsten alt – undtagen chefernes millionbonusser – Journalista

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*