Kommunal delegation på 10 helt tæt på filmstjerner : Spiste og drak på insted for 16.658 kroner

Del artiklen her:

Når Esbjerg Kommune rejser til udlandet, er der ingen smalle steder. Det måtte skatteyderne sande i forbindelse med en tur til New York i 2015 – hvor det blandt andet var den tekniske direktør Hans Kjær, der førte an.

Hans Kjær Esbjerg Kommune

Chef Maria Loi, den officielle ambassadør for græsk gastronomi, udpeget af Chef’s Club of Greece, har åbnet Loi Estiatorio, en afslappet goutmetrestaurant i New York. Den er baseret på hendes kulinariske filosofier, tilsat friske, sunde ingredienser, og bygget på et udvalg af opskrifter fra hendes seneste bog, The Greet Diet.

Sådan lyder en fordansket udgave af den salgstale, som Restaurant Loi Estiatorio giver af sig selv på sin hjemmeside. En restaurant hvis græske mad er så meget i højsædet, at der fast er en stor repræsentation af amerikanske berømtheder. Således har ejeren ladet sig fotografere sammen med filmstjerner som Matt Damon, ligesom restaurantens hjemmeside også viser billeder af hende sammen med eksempelvis Alan Alda, kendt fra tv-serien Mash.

Læs også : Esbjergs kommunaldirektør fyldte 60 – og fik stor reception i gave af kommunen

Men det er dog langt fra kun amerikanske kendisser, som den græske restaurant har tiltrækker. Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Esbjerg Kommune, at græsk mad tilsyneladende også er noget, som den vestjyske kommunes top spiser, når de er i New York.

Det skete i forbindelse med en studietur, som fandt sted i maj 2015.

Oversigt over diverse forbrug for Esbjerg Kommune under rejse til New York i 2015

 

Tavshed fra sulten og tørstig direktør

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, kunne det tydeligt aflæses på regningen, at det var et in-sted, at i alt 10 vestjyske politikere og embedsmænd valgte at lægge vejen forbi. Således viser regningen, at de formodede 10 deltagere i alt spiste og drak for 2.446 amerikanske dollars. Eller hvad der svarer til, at regningen løb op i 16.658 kroner.

Læs også : Esbjerg brænder formuer af på netværksmøder overalt på kloden

Med et formodet deltagerantal på 10 betyder det, at den gennemsnitlige kuvertpris stod skatteyderne i 1.658 kroner. Eller hvad der svarer til 658 kroner over, hvad der normalt følger af den såkaldte Brixtofte-dom. Her slog man fra domstolenes side fast, at repræsentative middage indenfor det offentlige, maksimalt må stå skatteyderne i 1.000 kroner.

Selv med inddragelse af den almindelige prisudvikling siden dommen blev afsagt over Peter Brixtofte i forbindelse med Farum-skandalen i 2006, må det stadig anses for et forbrug, som ligger væsentligt over grænserne.

På trods af at være blandt deltagerne på rejsen til New York i 2015, har Esbjerg Kommunes tekniske direktør, Hans Kjær, ikke vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

Læs også : Esbjerg Havns smag for Michelin-stjerner : Middag til 26.637,10 kroner

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*