Esbjerg brænder formuer af på netværksmøder overalt på kloden

Del artiklen her:

Økonomien er trængt i Esbjerg Kommune. Det afholder dog ikke dens absolutte top i fast at flyve til netværksmøder i en organisation, der har som et af sine formål at begrænse CO2-udledningen – og vidensudveksling på et universitetsniveau, som ikke findes i Esbjerg.

– Vi har en ubalance i økonomien. Den er blandt andet opstået ved, at vi i de sidste fire-fem år har været ramt af statslige omlægninger, svigtende indtægter, bloktilskud, omprioriteringsbidrag og refusionsordninger.

Årsagerne var mange da borgmester Johnny Søtrup overfor Lokalavisen skulle forklare, hvorfor økonomien i Esbjerg Kommune har set bedre dage. Ved af liste disse grunde op undgik Venstre-manden samtidig at komme ind på, at politikernes eget store forbrug også kunne være en del af forklaringen på ubalancen. Specielt deres rejser, hvis udgifter Journalista.dk har opnået aktindsigt i.

En adgang der viser, at lokalpolitikerne eksempelvis har brugt store beløb på at deltage i det såkaldte WECP-samarbejde, der er en forkortelse for World Energy Cities Partnership. En organisation med hovedsæde i Houston, USA, som har 20 deltagende byer eksempelvis placeret i Nigeria, Trinidad & Tobago, Angola og Kazakhstan.

Bedømt på de udleverede bilag, begyndte Esbjerg først for alvor at deltage i miljøsamarbejdet i 2013. Det med en rejse til Houston, hvilket samme år blev fulgt op med et besøg i Kina. Houston har Esbjerg-delegationen efterfølgende besøgt to gange, ligesom man i WECP-regi også har lagt vejen forbi Stavanger og Rio.

Rejser der sammenlagt har belastet kommunekassen med 361.111,42 kroner, hvilket ikke kun skyldes de eksotiske destinationer. En væsentlig del af forklaringen skal også findes i de hoteller, som vestjyderne har boet på under miljøorganisationens møder. Da de i 2015 besøgte Rio, skete overnatningerne eksempelvis på Sofitel Rio de Janeiro Copacabana. Et 5-stjernet luxushotel, der som navnet siger, ligger tæt på den legendariske Copacabana-strand.

 

Netværk mellem forskerbyer – for by med minimal research

WECP-møderne omhandler ikke kun politiske diskussioner om CO2-besparelser, men også erfaringsudveksling på forskerniveau blandt medlemsbyernes universiteter. Hvilket i relation til Esbjerg må anses for overraskende, da hverken Syddansk Universitets afdeling i Esbjerg eller Aalborg Universitets udbyder forskningsuddannelser.

Måske derfor er det også meget sigende, at Esbjerg Kommune typisk har været repræsenteret af borgmester Johnny Søtrup, kommunaldirektør Otto Jespersen og kommunikationschef Thomas Reil, når man har lagt vejen forbi WECP-arrangementerne.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*