Økonomisk trængt byråd fejrede sig selv for 121.450 kroner

Del artiklen her:

Aarhus Byråd har dikteret økonomisk smalhals i landets næststørste kommune. Alligevel fandt det luft i budgettet, så det kunne holde et stort afdansningsbal for udtrædende medlemmer.

– Men min klare vurdering er, at det bliver en meget vanskelig budgetlægning i år. Vi kommer til at stramme budgetterne op og ser vi udover 2016 er skyerne endnu mørkere.

Sådan trak borgmester Jacob Bundsgaard linjerne op for Aarhus Kommune, da den socialdemokratiske borgmester overfor kommunens hjemmeside forholdt sig til dens økonomi. Krav om besparelser der dog langt fra er nye i Smilets By, hvor man de seneste år har været nødt til at skære dybt i de kommunale budgetter.

Men det er dog ikke alle dele af forvaltningen, som har skullet vende hver en skattekrone. Specielt ikke når det har drejet sig om byrådet, som eksempelvis december 2013 fandt den store pung frem for at fejre sig selv. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Aarhus Kommune.

De fastslår at da den seneste byrådsperiode udløb i 2014, skete det under pomp og pragt i Musikhuset i den jyske hovedstad. På programmet stod ikke kun spisning, men også forskellige former for musikalsk underholdning.

 

Afgående byråd fejret med manér i Musikhuset

Maden blev laveret via Musikhuset, som opkrævede 34.258 kroner for deres egen produktion. Inklusiv andre ydelser som indkøbt catering og opsætning af stole, fremsendte den aarhusianske kulturinstitution en faktura på 90.450 kroner.

Markeringen af den afsluttede byrådsperiode skete dog ikke kun ved spisning, da kommunen også havde hyret forskellige typer musikere til at spille og synge ved festen den 13. december 2013. Først i den mere stille afdeling ved Hans Duelund og en pianist, hvilket de blev aflønnet med 10.000 kroner for.

Efter spisningen blev der budt op til dans, hvilket det lokale danseband V.I.P. stod for. Honoraret var om ikke en vigtig person værdigt, så i hvert fald i den pænere ende af, hvad denne type af grupper normalt får. Derfor kunne gruppens management også fremsende en regning på 20.000 kroner, som blev honoreret af Aarhus Kommunes såkaldt Programafdeling.

Alt i alt måtte den punge ud med lidt over 121.000 kroner, for at byrådet kunne sige farvel til hinanden på en festlig måde.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*