Byråd fejrede sig selv med vin, stor middag og kæmpe reception

Del artiklen her:

Der var dækket op til fest, da Varde Kommune i 2013 sagde farvel til det afgående byråd. Afskedsmiddagen havde deltagelse af 56 personer, ligesom skatteyderne som opvarmning også betalte for en dyr reception.

– Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at der ikke er nogen i den kommunale forvaltning, der har ønsket, at det skulle blive ekstravagant, men den enkelte udgift er blevet godkendt enkeltvis, og samlet set bliver beløbet så for stort .

Sådan lød det tidligere på måneden fra Odenses stadsdirektør Stefan Birkebjerg, da han overfor TV2Fyn skulle forklare, hvorfor den fynske storby i 2013 havde holdt en større reception med spisning. Det i forbindelse med, at Odenses byråd sagde pænt farvel til de medlemmer, som enten ikke var blevet genvalgt eller ikke stilede op til kommunalvalget i 2013. Sammenkomsten endte med at koste skatteyderne 129.000 kroner, hvilket medførte stor kritik såvel internt som eksternt på og udenfor Fyn.

Den fynske markering af en valgperiodes udløb, er dog langt fra enesteående. Via aktindsigter er Journalista.dk kommet i besiddelse af udgiftsbilagene fra en tilsvarende fejring i Varde Kommune, som i 2013 løb op i 139.340 skatteyderkroner. Den indeholdt både middag og reception, hvilket fandt sted på det lokale Hotel Arnbjerg.

 

Politikere og embedsmænd til afslutningsmiddag – med bedre halvdele

En væsentlig årsag til at skatteyderne måtte finde den helt store tegnebog frem, var at det ikke kun var politikerne, som deltog i festlighederne i december 2013. Det samme gjorde ledende embedsmænd i den lille vestjyske kommune, ligesom alle deltagerne havde følgeskab af deres bedre halvdele. Middagen havde 56 deltagere, hvilket medførte en selvstændig regning på 48.755 kroner.

For det beløb fik skatteyderne ifølge de udleverede bilag blandt andet lov til at betale for Cremant de Bourgogne, Unwooded Elderton, Brachetto ‘Aqui, Ripoasso Luigi Righetti samt 11 Baileys og 19 Cognac. Bedømt på de udleverede bilag, valgte flere af deltagerne samtidig at skylle efter med en drink til kaffen. 

 

Omfattende reception forud for afskedsmiddag

Afskedsmiddagen var dog forholdsvis billig i forhold til den forudgående reception, som også fandt sted på Hotel Arnbjerg. Her lød regningen på 90.585 kroner, hvilket blandt andet skyldes indkøbet af 328 kuverter til 140 kroner stykket.

Også under receptionen var der godt gang i udskænkningen på golf-hotellet, som eksempelvis langede 52 flasker rødvin, 24 flasker hvidvin, 51 øl og 226 sodavand over disken. 

Politikernes forbrug skal ses i sammenhæng med, at Varde Kommune over en længere årrække har kæmpet med at få budgettet til at hænge sammen. Samme år som festlighederne for det afgående byråd fandt sted på Hotel Arnbjerg, kunne fx Kommunernes Landsforening oplyse, at Varde Kommune havde skåret ned på sygetransporten. En spareiver der dog langt fra er af ældre dato, da det også i de kommende år er nødvendigt for kommunen at skære ned – eksempelvis på antallet af lærere i kommuneskolerne.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*