Turistoplevelser og jazz : Politikere og embedsmænd fyrede den af i New York – brændte kvart million af på studietur

Del artiklen her:

Esbjerg Kommune har tilsyneladende en masse til fælles med New York. I hvert fald tilstrækkeligt til, at en række fremtrædende byrådsmedlemmer og embedsmænd tog til The Big Apple, for her at studere teknik og miljø.

Esbjerg Kommune Hans Kjær Kurt Bjarne Bjerrum John Hansgaard Snedker

– Hvis jeg ikke kan komme herned, så kan det hele være lige meget. Jeg tror ikke, jeg overlever det.

Sådan lød det i midten af maj 2017 fra den såkaldt senhjerneskadede Linda Dybdal, da hun overfor TV Syd udtalte sig over de store besparelser, som stod foran at ramme Esbjerg Kommunes sociale indsatser. Et af de områder sparekniven ville ramme, var Kraftcentret i Ribe og Bramming, hvor Linda Dybdal havde sin daglige gang.

Læs også : Esbjergs kommunaldirektør fyldte 60 – og fik stor reception i gave af kommunen

I alt barslede politikerne i Esbjerg Byråd med besparelser for 84 millioner på det sociale område, hvilket fra politisk hold blev omtalt som en nødvendighed, for at få budgettet til at gå op. Men det har dog langt fra været alle dele af forvaltningen, som har skullet spare lige meget. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, har der ikke været nogle smalle steder, når byrådspolitikerne sammen med ledende embedsmænd er rejst til udlandet.

Det har eksempelvis været tilfældet i forbindelse med en studietur, som gik til New York foråret 2015.

Esbjerg Kommunes oversigt over udgifter til New York-tur i 2015

 

Turistoplevelser på skatteydernes regning

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, gik turen til The Big Apple i USA den 8. maj 2015, inden at delegationen vendte tilbage til Esbjerg den 13. maj. Med på rejsen var 10 deltagere inklusiv lokalpolitikere som Kurt Bjarne Bjerrum og John Hansgaard Snedker, ligesom der også på flyet var fundet plads til en ledende embedsmand som Esbjerg Kommunes teknikdirektør, Hans Kjær.

Læs også : Esbjerg brænder formuer af på netværksmøder overalt på kloden

Alene delegationens flyttebilletter og hotelovernatninger stod skatteyderne i 125.133 kroner, ligesom det også var en væsentlig post på rejsebudgettet, at transport og forplejning i USA løb op i lige under 80.000 kroner.

Læs også : Esbjerg Havns smag for Michelin-stjerner : Middag til 26.637,10 kroner

Samtidig fremgår det af de udleverede bilag, at programmet langt fra alene bestod i det, som må anses for fagligt relevante opgaver. Således var der tid til et besøg i Empire State Building, ligesom skatteyderne også måtte betale for, at delegationen kunne komme til et jazz-arrangement.

Udgifter der var med til at gøre, at turens samlede regning løb op i 244.151 kroner.

Hverken Kurt Bjarne Bjerrum, John Hansgaard Snedker eller Hans Kjær, er vendt tilbage på Journalista.dks henvendelser.

Eksempler på udgifter afholdt under Esberg Kommunes tur til New York i 2015

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*