Grøn Koncert kræver betaling fra værtsbyer – men kun for at optimere koncertoplevelserne

Del artiklen her:

Når Muskelsvindfonden kræver betaling af sine værtsbyer, så sker det ifølge organisationen slet ikke, fordi det handler om penge. Det sker i stedet alene som følge af, at man vil gøre koncertoplevelserne så gode som mulige.

Grøn Koncert Næstved Kommune

– Jeg føler, at Grøn var der, hvor vi virkelig kom ud til den brede danske befolkning. Inden da kendte man os måske fra radioen, men på Grøn blev det en stor fællessangsfest tre år i træk. Det var et utroligt stort kompliment for os. Den energi, som vi fik af at spille Grøn, var noget, som vi kunne tage med til USA og ud i Europa, hvor vi har spillet turneer lige siden.

På blandt andet denne måde reklamerer Grøn Koncert på sin hjemmeside for, at Lukas Graham i 2018 er at finde på plakaten for endagsfestivalerne, der arrangeres af Muskelsvinfonden. Igen i år betyder det et besøg i Næstved, som også tidligere har lagt græs til den traditionsrige musikkaravane på dens tur rundt i landet.

Læs også : Mens Jens Okking lades i stikken : Byrådstop på party-cruise

Men hvad der dog ikke fremgår af Grøn Koncerts reklamemateriale er, at det langt fra er nogen gratis oplevelse for skatteyderne, når navne som Lukas Graham. Således har aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Næstved Kommune fastslået, at det eksempelvis er dem, der må betale for både klargøring og oprydning af festivalpladsen – forud for at navne som Lukas Graham går på scenen.

 

Muskelsvindfonden : Følger plan lavet med værtsbyer

Selv om Grøn Koncert har luft i budgettet til at hyre navne som Lukas Graham, har man altså fundet en besparelse i forhold til, når det kommer til oprydning og klargøring. I en email til Journalista.dk, oplyser Jens Isbak, Projektleder for Grøn, at det skyldes et helt naturligt samarbejde med kommuner som Næstved :

– I samarbejde med de udvalgte byer, hvor Grøn kommer forbi i den danske sommer, så optimeres der konstant på den koncertoplevelse, som gæsterne får.

Læs også : Pubcrawl og meget fugtige julefrokoster : Kommunalt affaldsselskab ser stort på beløbsgrænser

Overfor Journalista.dk slår Jens Isbak samtidig fast, at det blot skyldes et ønske om det, der omtales som en nutidig publikumsoplevelse :

– Derfor udarbejdes der med den enkelte bys ansvarlige for koncertpladserne i byen en plan for, hvordan den udvalgte/udpegede koncertplads lever op til de krav, som der kan forventes at blive stillet fra både myndighederne side, samt de behov en konkret eventarrangør måtte forvente for at kunne afvikle en sikker og nutidig publikumsoplevelse.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*