Mens Jens Okking lades i stikken : Byrådstop på party-cruise

Del artiklen her:

Næstved Kommune har store problemer med at finde ressourcer til byens plejehjemsbeboere. Men der mangler dog ikke noget, når det er byrådsmedlemmerne, der skal serveres for.

– Når vi har aftalt med familien og beboeren, hvordan plejeforløbet skal være, så er det selvfølgelig vores ansvar. Og jeg kan heller ikke sidde her og garantere, at der ikke kan ske fejl.

Sådan lød det fra distriktschefen i Næstved Kommune for ældrecenter nord, Sonja Müller, da hun overfor BT i søndags skulle forklare, hvorfor den aldrende tv-stjerne Jens Okking har været udsat for en tvivlsom behandling som plejehjemsbeboer. Blandt andet har han ofte ikke fået den medicin, som ellers skulle have været bragt ud af plejehjemmets personale.

Det er dog langt fra alle dele af Næstved Kommune, som ikke yder høj service. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos den sydsjællandske kommune – og dens kommunalt ejede virksomheder. Eksempelvis i Næstved Havn, hvor en række af byrådsmedlemmerne har sæde i bestyrelseslokalet.

Her har der i lighed med en række andre kommunale havne været en rundhåndet omgang med repræsentationskontoen, når arbejdsopgaver har skullet skyldes ned.

 

125 fadøl drukket under inspektionstur

Sådan var det eksempelvis da en række byrådspolitikere var blandt de 28 deltagere, som den 18. juni 2014 tog på en såkaldt inspektionstur af først og fremmest Næstved Havn. Bedømt på de fremsendte bilag, var der dog tydeligvis tale om en tur, hvor også de sociale aspekter var i højsædet. Således drak deltagerne sammenlagt 125 fadøl, ligesom der også blev drukket 8 irske kaffe samt en mindre portion sodavand. Eller hvad der svarer til, at hver deltager i snit drak lige under 5 fadøl under inspektionsturen.

Fadøl var også den foretrukne drikkevarer, da Næstved Havn året før holdt fødselsdag. I alt blev der uddelt 353 ølbilletter som ”gaver” til kunder og borgere, ligesom der undere maden blev drukket 93 øl. Blev alle ølbilletter til 15 kroner stykket indløst, drak de tørstige havnefolk 446 øl – på skatteydernes regning.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Det er ikke OK at de ældre ikke behandles værdigt. MEN det er altså ikke værre fordi det drejer sig om den aldrende tv-stjerne, Jens Okking!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*