Skærer ned på de handicappede – betaler overpris for borgmesterportræt

Del artiklen her:

Når Odense Kommunen selv skal sige det, er der økonomisk smalhals. Alligevel har den råd til borgmesterportrætter, som er næsten fem gange dyrere, end hvad andre kommuner betaler.

– Vi vender hver 5 øre hver dag flere gange i forvaltningen, for at forsøge at få pengene til at strække.

Sådan lød det fra Brian Skov Nielsen, Enhedslistens ældrerådmand i Odense Kommune, da han onsdag overfor TV2 Fyn skulle forklare, hvorfor en af byens handicappede indbyggere ikke blev tilført de ressourcer, som hun anså for nødvendige. Et interview der blev givet i forbindelse med, at den handicappede demonstrerede foran Odense Rådhus.

Det er dog tilsyneladende langt fra altid, at hver en øre vendes. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i den fynske kommune. Blandt andet i de udgifter, som Odense Kommune har haft til et portræt af den afdøde borgmester Jan Boye.

De fremsendte dokumenter fastslår eksempelvis at fynboerne betaler 350.000 kroner, for at et portræt af den tidligere konservative borgmester kan komme op at hænge på rådhuset.

Derved ligger den socialdemokratisk ledede kommune ifølge andre aktindsigter langt over, hvad andre har betalt for lignende ydelser.

 

Betalte næsten fem gange så meget som Brøndby Kommune

Blandt de kommuner som indenfor de seneste par år har bestilt eller fået udført portrætter af tidligere borgmestre, kan nævnes Helsingør, Ringsted, Tårnby og Brøndby. Fælles for dem alle er, at de betalte væsentligt mindre for deres portrætter, end hvad Odense Kommune har aftalt med en københavnsk kunstner.

Dyrest har været Helsingør Kommune og Ringsted Kommune, som betalte henholdsvis 178.949 kroner og 172.343,75 kroner til deres udvalgte kunstner. Væsentligt billigere var det for skatteyderne i Tårnby Kommune, som måtte af med 150.000 kroner – mens man i Brøndby Kommune kunne nøjes med 74.680,04 kroner, for at få malet en tidligere borgmester.

Ifølge Odenses borgmesterkontor, er der en logisk forklaring på de store udgifter. Det fremgår af en skriftlig udtalelse til Journalista.dk :

– Den omtalte pris er naturligvis konkret aftalt mellem udfører og bestiller, og i tilfældet med portrættet af Jan Boye er det vores vurdering, at prisen fuldt ud afspejler den kvalitet, som billedet har og den markedsmæssige position, som kunstneren oppebærer.

Borgmesterkontoret oplyser samtidig at prisen skal ses i sammenhæng med, at portrættet efterfølgende skal vises frem for offentligheden :

– Odense Rådhus som en offentlig bygning, der også bruges i mange officielle og repræsentative sammenhænge, er kendetegnet af meget høj bygningskvalitet, der modsvarer, at man også inden døre kan præsentere kunst på et meget højt niveau. Det har man ønsket at fastholde i det aktuelle tilfælde.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Hvad er der dog galt med et flot fotografi???
    Kan faktisk være mere vellignende end et maleri

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*