Derfor er kviklån en voksende lånetype blandt danskerne

Økonomi
Del artiklen her:

Annoncørbetalt indhold

Kviklån er en del af den voksende gruppe af digitale lån. Fælles for disse er, at de kan optages uden om banken. De digitale lån har været på markedet i mange år, og de er ikke blevet mindre populære med tiden. I dag optages der flere, om end ikke større, kviklån end banklån. Det vidner om, at danskerne har taget de eksterne låneudbydere til sig.

Kviklån byder på adskillige fordele, som ikke matches af pengeinstitutternes forbrugslån. Derfor har mange danskere foretaget et bevidst valg om at flytte låneaktiviteter, de hidtil har haft i egen bank til en ekstern låneudbyder. Ikke dermed sagt, at bankerne ikke fortsat har kunder, der låner til forbrugsgoder, men det er forsvindende lille antal kunder.

Få svar med det samme

Hvis du ønsker at optage et lån, er det typisk fordi, du skal bruge pengene. Ansøger du om et kviklån, så går der typisk ikke mere end et par minutter, inden du har svar. Stort set alle ansøgning godkendes uden yderligere spørgsmål. Derfor er der gode forudsætninger for, at din ansøgninger også godkendes, med mindre du har en begrænset kreditværdighed.

Lån med stor fleksibilitet

Kviklån er en fleksibel lånetype. Den høje fleksibilitet stammer fra, at lånet kan optages hvor end man befinder sig. Du kan derfor låne penge på farten – f.eks. i lufthavnen eller i toget på vej hjem fra arbejde. Det eneste, det kræver er en smartphone. Låneansøgninger kan desuden fremsendes på alle tider af døgnet, om end svartiden er kortest om dagen.

Lempelige krav om indtægt

Et kviklån kan optages af alle myndige personer – der er kun ganske få undtagelser. Ønsker du at låne et mindre beløb på mellem 1.000 kr. og 5.000, vil der ikke blive spurgt ind til din økonomi. De digitale låneudbydere har blot fuld tiltro til, at du kan tilbagebetale dit lån. Derfor kan de fleste godkendes til et kviklån, hvad end de har en fast indtægt eller ej.

Gratis lån til nye kunder

Enkelte udbydere har tilbud om gratis lån til nye kunder. VIVUS er én af disse udbydere, og de har udstedt mange tusinde gratis lån gennem tiden. Det betyder, at du kan låne op til 6.000 kr., uden det koster en krone. Der er dog en hage ved disse lån; du skal tilbagebetale hele lånet inden for 15 til 60 dage. Der er derfor tale om en kort tilbagebetalingsperiode.

Skab mere luft i økonomien

Det kan sjældent betale sig at låne sig ud af et økonomisk problem. Med dette in mente kan der dog opstå visse situationer, hvor der ikke er andre udveje. Hvis du har behov for et akut økonomisk pusterum, så kan du overveje et kviklån. Det giver dig mulighed for at genetablere overblikket over din økonomi og dine eventuelle ubetalte regninger.

Er det sidst måneden og har du en bunke regninger, du ikke kan betale? I så fald kan du undersøge, hvor meget det koster at optage et kviklån. Det kan koste dig fra nul kroner til flere tusinde kroner, men lånet udbetales hurtigt og uden spørgsmål – og netop dét er en afgørende faktor for mange danske låntagere.

Annoncørbetalt indhold.
Kilde: ekonomi.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*