Rådmand om brug af 2 millioner kroner på DHL-Stafet : Jeg stopper frådseriet

Rådmand Jette Skive (DF)
Del artiklen her:

Det er en alt for dyr oplevelse for de aarhusianske skatteydere, når de hvert år tvinges til at betale 2 millioner kroner til Aarhus Kommunes deltagelse i DHL-stafetten. Det mener rådmand Jette Skive, som vil sætte en stopper for de store udgifter.

Jette Skive Aarhus Kommune DHL Stafet

Lige under 2 millioner kroner.

Så stor var Aarhus Kommunes regning for deltagelsen i 2019-udgaven af DHL-stafetten, hvilket langt fra har været enestående. Således kunne Journalista.dk tidligere på dagen afslører, at aarhusianerne de seneste år fast har brugt omkring de 2 millioner kroner, på at mindst 5.000 embedsmænd hvert år i august finder løbeskoene frem.

Læs også : Aarhus Kommune skærer dybt i kernevelfærden – men bruger over 2 millioner kroner på embedsmænds motionsløb

Det skyldes ikke kun, at man fra Aarhus Kommunes side betaler deltagergebyrerne for de mange embedsmænd. Man bruger eksempelvis også fast bruger omkring 120.000 kroner på grill-pølser, som står klar, når de kommunale løbere når i mål.

Udgifter der er skudt langt over målet, hvis man spørger Aarhus Kommunes rådmand for Sundhed og Omsorg, Dansk Folkepartis Jette Skive.

 

Rådmand : Jeg tager DHL-stafetten op i byrådet

Således fortæller hun til Journalista.dk, at hun er meget overrasket :

– Jeg er lige dele forbavset og forarget. Vi bruger nu 2 millioner årligt af borgernes penge på en stafet. Og 121.000 på grillpølser. Smag lige på den! Argumentet for at bruge penge på det her er, at det er godt understøtte det sociale samvær og sundheden på arbejdspladsen. Jeg er bestemt ikke uenig de intentioner, men borgerne skal ikke betale for et socialt arrangement i den størrelsesorden. Og hvad angår sundheden, så er spørgsmålet, om de medarbejdere, som vi støtter med i gennemsnit 360 kroner, ikke er dem som i forvejen er sundest.

Læs også : Ædegilde til motionsløb : Kommune købte – endnu engang – grill-pølser for over 120.000 kroner

Ifølge Jette Skive er det et spørgsmål, hun nu vil tage op i Aarhus Byråd for at få nedbragt udgifterne til DHL-stafetten :

– I første omgang vil jeg stoppe fråseriet i afdelingen for Sundhed og Omsorg, hvor jeg er rådmand, og så vil jeg have taget det op i byrådet, om det virkelig er en kommunal kerneopgave at fodre de ansatte med grillpølser og sponsorere nye trøjer hvert eneste år med kommunens logo på. Jeg har i hvert fald meget svært ved at se værdien i det.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*