Aarhus Kommune skærer dybt i kernevelfærden – men bruger over 2 millioner kroner på embedsmænds motionsløb

Del artiklen her:

I Aarhus Kommune har lidt for optimistiske budgetlægninger gjort, at man i øjeblikket skærer dybt overfor byens børn, gamle og syge. Det er dog ikke til at se, når det handler om embedsmændenes deltagelse i DHL-Stafetten.

Aarhus Kommune DHL Stafet

236 millioner kroner.

Så meget skal man i denne tid finde besparelser for i Aarhus Kommune, efter at man pludselig stod med et stort hul i kommunekassen. Det som følge af at aarhusianerne havde regnet afgørende forkert i forhold til, hvordan den såkaldte kommunale udligningsordning er skruet sammen.

Besparelser der blandt andet har ramt eller kommer til at ramme den service, der tilbydes til kommunens skoleelever og ældre. Således har nedskæringerne allerede betydet at der er blevet skåret ned på skolerne i Smilets By, ligesom ældreplejen også har holdt for, efter at man fra kommunens side pludselig skulle ud og finde besparelser på 1.8% af sit budget.

Men når det handler om fornøjelser for de aarhusianske embedsmænd, synes der ikke at gælde sparekrav. Eksempelvis ikke når en stor delegation fra Aarhus Kommune, hvert år i august deltager i motionsløbet DHL-Stafetten.

Læs også : Ædegilde til motionsløb : Kommune købte – endnu engang – grill-pølser for over 120.000 kroner

Et løb som i Aarhus markedsføres som ”Verdens største firmafest”, hvilket i forhold til Aarhus Kommune må siges at tage meget bogstaveligt.

Aarhus Kommunes udgifter til DHL-Stafetten

 

Flere tusinde deltagere på kommunens regning

Således fremgår det af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aarhus Kommune, at antallet af deltagende aarhusianske embedsmænd, fast ligger på mindst 5.000. Eftersom deres deltagelse er betalt af skatteyderne, er det samtidig en større udskrivning fra kommunen, som ellers ifølge eget udsagn er økonomisk hårdt presset.

Læs også : Mens Aarhus svinger sparekniven over kernevelfærden : 34 bureaukrater tjener over 1.000.000 kroner om året

Af bilagene fra Aarhus Kommune fremgår således, at udgifterne til deltagelsen i 2019-udgaven af DHL-Stafetten, stod skatteyderne i 1.987.145 kroner. Eller hvad der svarer til, at regningen for hver af de 5.670 deltagende embedsmænd endte på 350 kroner. En samlet udgift der i høj grad lignede den, som Aarhus Kommune afholdte i 2015, 2016, 2017 og 2018 for at de flere tusinde embedsmænd kunne få luftet løbeskoene, da regningen disse år stod i henholdsvis 2.096.365 kroner, 1.998.639 kroner, 1.859.420 kroner og 1.911.417 kroner.

En del af forklaringen skal findes i, at Aarhus Kommune ikke kun er vært for et større grill-arrangement efter at løberne er kommet i mål. Men også at man ved siden af embedsmændenes deltagergebyrer betaler for, at de bliver iklædt løbetrøjer, samt at der sker opstilling af telte, borde og bænke.

Læs også : Fyret efter skandalesager i forvaltningen : Aarhusiansk embedsmand scorede alligevel millioner af kroner i gyldent håndtryk

Ligesom Aarhus Kommune også er begyndt at afholde udgifter til branding af sig selv, på trods af at løbet i forvejen afholdes i den jyske hovedstad – og de flere tusinde ens løbetrøjer ellers burde skabe markant markedsføring under DHL-Stafetten.

Del artiklen her:
2 Comments

  1. No 1: Løberne kunne jo selv betaler for deltagelser og trøjer
    No 2: Jeg er sikker på at lokale spejdere eller ligende organisationer gerne stille op.
    No 3: Hvordan i hhh kan det koste 350.000 at sætte bænke op?
    No 4: Lad dog dem der vil have pølser, selv betale for dem!!
    No 5: o.s.v

  2. Ja det er noget forbandet svineri ham borgmesteren tror da han bare kan bruge løs har han ikke styr på tropperne det cramer skriver kan jeg fuldt ud tilslutte mig.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*