Mens Aarhus svinger sparekniven over kernevelfærden : 34 bureaukrater tjener over 1.000.000 kroner om året

Del artiklen her:

I Aarhus står de foran store nedskæringer. Det er dog ikke til at se på de lønninger, som man udbetaler til sine ledende embedsmænd.

Aarhus Kommune

Omkring en kvart milliard kroner.

Så store er de besparelser i det årlige kommunale budget, som Aarhus Kommune i øjeblikket kæmper med at finde frem til. Vel og mærke besparelser som i meget høj grad kommer til at gå ud over det, man normalt omtaler som kernevelfærden. Det vil sige udgifter som eksempelvis relaterer sig til pasningen af kommunens ældre, ligesom nedskæringerne også vil komme til at gå ud over de lokale folkeskoler og børnepasningsordningerne.

Men der er dog minimum ét sted, hvor der ikke er nogle smalle steder i Smilets By. Nemlig når det kommer til aflønningen af de ledende embedsmænd, som for en lang rækkes vedkommende ligger med lønninger over såvel statsministerens som menige regeringsmedlemmers.

Læs også : Skærer ned på kernevelfærd for over kvart milliard kroner : Aarhus Kommune bruger alligevel 350.000 kroner på fejring af gourmet-mad

Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Aarhus Kommune i lønningerne for de medarbejdere, der i 2018 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger og eventuelle bonusser, tjente over 1 million kroner.

Aarhus Kommunes oversigt over lønninger i 2018 på over 1 million kroner

 

Store lønninger til borgmesterens nærmeste medarbejdere

Således fremgår det af de fremsendte bilag til Journalista.dk, at der i Aarhus Kommune i 2018 var 34 embedsmænd, der alle tjente over 1 million kroner, når der sker medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger.

Læs også : Springende champagnepropper, fri bar og kæmpe frokost : Erhvervsfolk fyrede den af på Aarhus Kommunes regning under golfturnering

Højest lønnede var måske ikke så overraskende Niels Højberg, der med titlen stadsdirektør er den øverst placerede embedsmand i den aarhusianske administration. Hans samlede lønseddel det forgangne år lød på 2.292.581 kroner, mens flere af hans nærmeste medarbejdere lå med en løn på over 1.8 millioner kroner om året. Det drejede sig blandt andet om Erik Kaastrup Hansen, Social- og beskæftigelsesdirektør, og Børne- og ungedirektøren Jan Præstholm, der dette år tjente henholdsvis 1.874.791 kroner og 1.853.414 kroner.

Læs også : Fyret efter skandalesager i forvaltningen : Aarhusiansk embedsmand scorede alligevel millioner af kroner i gyldent håndtryk

Men det var dog ikke kun direktørerne i Aarhus Kommune, der i 2018 tjente over millionen. Således var der også markant aflønning til de chefer, som sad tæt placeret på borgmester Jacob Bundsgaard. Det betød at kontorchefen Lars Holte Nielsen tjente 1.116.701 kroner, mens afdelingscheferne Jan Bever Schmidt-Sørensen og Christian Andersen-Mølgaard i 2018 havde en årsindtægt på henholdsvis 1.121.930 kroner og 1.122.134 kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*