Kommune forsøgte at skjule støtte på 280.000 kroner kroner til professionel bokser

Del artiklen her:

Hos Struer Kommune er de så glade for bokseren Dina Thorslund, at de fast støtter hendes stævner med over en kvart million kroner. Men i første omgang mente man ikke, at offentligheden skulle kende prisen på den kontante støtte.

Struer Kommune Dina Thorslund

– Efter vores opfattelse indeholder kommunens begrundelse ikke en konkretisering af, hvilke økonomiske skadesvirkninger det vil have for den omhandlede virksomhed, hvis der gives aktindsigt i de undtagne oplysninger.

Sådan lød en del af udtalelsen fra den kommunale Ankestyrelse i begyndelsen af november, efter at den var blevet bedt om at forholde sig til et afslag på aktindsigt fra Kolding Kommune i forbindelse med besøget af den tidligere amerikanske præsident Barack Obama på Syddansk Universitets afdeling i byen. Et besøg der blev en særdeles dyr affærer for de lokale skatteydere, hvilket Kolding Kommune ikke mente, at offentligheden skulle have mulighed for at kende den reelle pris på. Derfor havde man nægtet at udlevere oplysninger om, hvad man havde betalt til den i høj grad skatteyderfinansierede organisation Business Kolding, for at Obama kunne komme til byen.

Læs også : Mens multihandicappet måtte kæmpe i årevis for førtidspension : Kommune bruger over kvart million kroner på professionelt boksestævne

Med en så klar afvisning af at nægte udlevering af oplysninger om kommunale udgifter, skulle man umiddelbart tro, at andre kommuner ville holde sig tilbage fra at gøre noget tilsvarende.

Oprindelig hemmeligholdelsesklausul

 

Forsøgte at skjule nyt stort sponsorat

Men det har langt fra været tilfældet i forhold til Struer Kommune, som er fast storsponsor for den lokale kvindelige professionelle bokser Dina Thorslund. Således kostede det inklusiv moms skatteyderne 281.250 kroner, da hun i august sidste år gik i ringen mod mexikanske Yessica Arreguin Munoz.

Læs også : Kommunale boksefans på skatteydernes regning : 50 embedsmænd til VM-kamp

Et sponsorat der meget lignede det, som man fra Struer Kommunes side ydede, da Dina Thorslund i januar i år mødte tyske Alesia Graf på hjemmebane i det nordvestlige Jylland. Således betalte man inklusiv moms 280.000 kroner, hvilket dog ikke var et beløb, som man fra kommunens side ønskede offentligheden skulle kende til.

Læs også : Alternativ sponsorkontrakt : Kommune forpligter sig til at reklamere for professionel bokser – og støtte med stort kontant beløb

Således havde kommunaldirektør Mads Gammelmark på vegne af Struer Kommune, underskrevet denne klausul i aftalegrundlaget med Dina Thorslunds management, som man fra kommunens side i første omgang henholdt sig til :

– Kontrakten i sin helhed må af konkurrencemæssige hensyn, aldrig offentliggøres eller komme til 3. persons kendskab gennem aktindsigt og lignende. De dele af kontrakten, der ikke omfatter tilskuddets størrelse og modydelser kan efter aftale mellem parterne undtages herfra.

Fra Struer Kommunes side valgte man dog efterfølgende alligevel at fremsende den fulde ordlyd af den indgåede aftale til Journalista.dk.

Fuld kontrakt indgået mellem Struer Kommune og Dina Thorslunds management

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*