Korrekturlæser scorede ikke kun 125.000 skatteyderkroner om måneden – men også 285.000 kroner efter tabt udbud i fratrædelsesbonus

Del artiklen her:

Det kan være en guldrandet forretning at være korrekturlæser for det offentlige. Det kan de bestemt tale med om hos EVA, som endda udbetaler fratrædelsesgodtgørelser til sine leverandører.

Danmarks Evalueringsinstitut EVA

1.250.000 kroner.

Så meget har en korrekturlæser i runde tal tjent de seneste år på, at han har gennemgået rapporter udsendt af EVA, der er den daglige forkortelse for Danmarks Evalueringsinstitut. En offentlig finansieret myndighed, der blandt andet har specialiseret sig i rådgive uddannelsesinstitutioner i, hvordan de drives mest effektivt. Hvilket er gjort muligt af, at man fra EVAs side har hyret en række af landets førende eksperter indenfor området.

Men som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, har det været nødvendigt for EVA at hyre en ekstern korrekturlæser, når der eksempelvis har skullet ske offentliggørelse af rapporter udsendt af instituttet. Vel og mærke til en markant aflønning, da indehaveren af et aarhusiansk enmandsfirma igennem de seneste år har ligget på en indtjening, der har været på den særdeles gode side af millionen.

Læs også : Evalueringsinstitut amok i korrekturlæsning : 4.323.750 kroner brugt på 5 år

I runde tal viser aktindsigter opnået af Journalista.dk, at han alene på EVA har tjent en årsløn, der er i samme luftlag som et menigt medlem af den danske regering.

Fakturaer fremsendt fra korrekturlæserfirma

 

Korrekturlæseropgave sendt i udbud efter Journalista.dks henvendelser

Den guldrandede opgave med at gennemlæse og rette EVAs rapporter inden udsendelserne, stoppede dog i slutningen af 2018. Det i forbindelse med, at opgaven blev sendt i udbud – hvor det ikke var det aarhusianske enmandsfirma, der vandt den fremtidige opgave. Et udbud der dog først kom efter en række artikler, som Journalista.dk har skrevet om aflønningen af EVAs korrekturlæser.

Læs også : Evalueringsinstitut lovede sidste vinter at ville evaluere aftale der forgylder korrekturlæser – men det sker måske først i år

Hvad skatteyderne for fremtiden skal betale for at EVA får læst korrektur på sine rapporter, er dog et åbent spørgsmål. For fra instituttets side, har man nemlig nægtet at oplyse om det – hvilket har medført en klagesag indgivet af Journalista.dk. En klagesag der også skal ses i lyset af, at EVA ellers har åbenhed og effektivisering indenfor den offentlige sektor som sine mærkesager.

Læs også : Evalueringsinstitut også amok i korrekturlæsning i 2016 : Brugte for 1.125.000 kroner hos enmandsfirma

Det står dog klart, at korrekturlæseren på trods af de seneste års millionindtægter fra EVA i forbindelse med gennemlæsning af instituttets rapporter, langt fra gik tomhændet hjem fra det formentligt tabte udbud. Det skyldes at selskabet sikrede sig det, som bedst kan beskrives som en fratrædelsesgodtgørelse på 285.411 kroner. Det på trods af, at der var tale om en konsulentaftale – og ikke en egentlig ansættelse efter eksempelvis Funktionærlovens regler.

Fakturaer fremsendt fra korrekturlæserfirma

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Klø på med den historie. Det er da et helt vildt pengeforbrug. Det ligner en, der kender en.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*