Kommunes årlige udgift til professionel bokser : 730.000 kroner

Del artiklen her:

Når den kvindelige topbokser Dina Thorslund går i ringen, er det en bekostelig affærer for skatteyderne i Struer Kommune.

Struer Kommune Dina Thorslund

55.000 kroner.

Så meget betaler Struer Kommune årligt til den kvindelige bokser Dina Thorslund i form af et sponsorat, som skal være med til at støtte hende i kampen for fortsat at være en markant kvindelig bokseprofil. En oplysning der blev givet under et byrådsmøde i den nordvestjyske by kort før jul 2018, hvor man fra borgmester Niels Viggo Lynghøjs side lagde vægt på, at Thorslund var god branding for kommunen.

Men hvad Niels Viggo Lynghøj dog ikke kom ind på under byrådsmødet var, hvad de reelle omkostninger for kommunens indbyggere er til den kvindelige bokser. Forhold der i stedet fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har fået udleveret fra Struer Kommune. Oplysninger som man fra kommunens side dog ikke frivilligt har givet fra sig, da man påberåbte sig en klausul i en aftale indgået med Dina Thorslunds management der fastslog, at kommunen ikke måtte udlevere oplysninger om betalingen efter reglerne om aktindsigt.

Læs også : Mens multihandicappet måtte kæmpe i årevis for førtidspension : Kommune bruger over kvart million kroner på professionelt boksestævne

Hvilket skulle have undgået offentliggørelsen af, at man fra kommunens side støttede et stævne i Struer Energi Park den 19. januar, hvor den absolutte hovedkamp var opgøret mellem Dina Thorslund og tyske Alesia Graf – og ligesom for andre støttede stævner den åbenlyse årsag til, at man fra Struer Kommunes side støtter stævner med deltagelse af den lokale bokser.

Kontrakter for boksestævner i 2018 og 2019

 

Embedsmænd til boksning på skatteydernes regning

Fra kommunens side valgte man dog efterfølgende alligevel at udlevere oplysningerne, hvilket gav indblik i en særdeles givtig aftale for Dina Thorslund og hendes promotorer. Således sikrede de sig inklusiv moms 280.000 kroner, for at kampen blev bokset i Struer med kommunen som den helt store sponsor. For det beløb Struer Kommune placeret sit logo i bokseringen, hvilket man dog betalte yderligere for, da udgifterne til produktionen af logoet og dets efterfølgende placering i ringen, stod skatteyderne i yderligere 12.500 kroner.

Læs også : Kommunale boksefans på skatteydernes regning : 50 embedsmænd til VM-kamp

Prisen for januar-stævnet var på mange måder lig den, som man fra kommunens side betalte, da Dina Thorslund i august 2018 mødte mexikanske Yessica Arreguin Munoz. Her endte regningen også inklusiv moms på lige omkring de 280.000 kroner, hvilket inkluderede et stort antal billetter til stævnet.

Læs også : Alternativ sponsorkontrakt : Kommune forpligter sig til at reklamere for professionel bokser – og støtte med stort kontant beløb

Således kunne 50 kommunale embedsmænd sætte sig til rette i hallen på skatteydernes regning, da Dina Thorslund slog Yessica Arreguin Munoz.

Sponsoraftaler indgået mellem Struer Kommune og Dina Thorslunds management

 

Stor stigning i udgifterne til boksestævne

Omvendt var der noget mindre udgifter forbundet med et ellers på mange måder identisk sponsorat, da Dina Thorslund i marts 2018 mødte den på daværende tidspunkt 50 årige bokser fra Jamaica, Alicia Ashley. Her betalte man fra kommunens side 90.000 kroner eksklusiv moms, eller hvad der svarer til 112.500 kroner.

Læs også : Kommunaldirektør forlod frivilligt sit job – og sikrede sig over en halv million i fratrædelsesgodtgørelse

Sammenholdes udgifterne til Dina Thorslunds tre stævner der er blevet afholdt indenfor de 12 seneste måneder med det kontante sponsorat, betyder det at skatteyderne i Struer Kommune i alt har brugt 730.000 kroner på den professionelle bokser. Her til kommer så udgifterne til produktion og placering af kommunens logo, ligesom man fra kommunens side også har brugt medarbejdertimer på hendes kampe.

Læs også : Kommune politianmelder kageaktivist i sag om blind 92 årigs plejehjemsplads – for udtalelser om valutakursers udvikling og mindehøjtidelighed for død kvinde

Eksempelvis har man i forbindelse med stævnerne været kontraktsligt forpligtet til at hjælpe med pressearbejdet, på samme måde som kommunen tidligere har forpligtet sig til at markedsføre bokserens kampe afviklet på hjemmebane i Struer.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*