Fyret efter skandalesager i forvaltningen : Aarhusiansk embedsmand scorede alligevel millioner af kroner i gyldent håndtryk

Del artiklen her:

I Aarhus Kommune er de særdeles rundhåndede med skatteydernes penge, når det kommer til toppens aflønning. Det var eksempelvis tilfældet for en direktør, som fik et gyldent håndtryk efter en større skandalesag.

Aarhus Kommune

– Der er ikke en rygende pistol, og Erik Jespersen har ikke gjort noget ulovligt. Men det er summen af små og store hændelser med direktøren, der gør udfaldet. I en række situationer har han ikke handlet, som vi kunne forvente.

Sådan lød det fra det daværende konservative byrådsmedlem i Aarhus Kommune, Marc Perera Christensen, da han sommeren 2017 overfor Aarhus Stiftstidende kommenterede på den fyring, som Aarhus Kommune netop havde gennemført af direktøren Erik Jespersen. En fyring der var opstået som følge af flere skandalesager i Teknik- og miljøafdelingen, hvor Erik Jespersen som direktør blev anset for at være involveret på en negativ måde i sagen om en kommunal chef, der var blevet bortvist for blandt andet bestikkelse og privat forbrug af kommunale midler.

Læs også : Reel gennemsnitlig årslønning hos Aarhus Letbane i 2017 : 1.176.633 kroner – selv sekretæren tjente over 800.000 kroner

Men i modsætning til den laverestående medarbejder, som blev afskediget uden løn, forlod Erik Jespersen langt fra sin stilling tomhændet.

Aarhus Kommunes oversigt over embedsmænd der i 2017 tjente mindst 1.000.000 kroner

 

Fyret direktør modtog langt over 3 millioner kroner i 2017

For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, fulgte der nemlig ikke kun et gyldent håndtryk med til Erik Jespersen, da han forlod sin stilling. Selv om afskedigelsen skete sommeren 2017, fik han nemlig fuld løn og aftalte arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger i hele 2017.

Læs også : Skandaleramt letbane forgylder sine medarbejdere : 12 gigantbonusser udbetalt i 2017 alene – blandt kun 29 fuldtidsansatte

Den ordinære løn dette år inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, stod i runde tal skatteyderne i 1.8 millioner kroner. En aflønnning der kun lå et par hundrede tusinde kroner under, hvad Aarhus Kommune i 2017 i alt honorerede sin kommunaldidrektør med.

Læs også : Lønfesten hos Aarhus Letbane langt større end først antaget – også i 2018 : Millionbonusser har stået i kø i skandaleprojekt

Kommunaldirektørens samlede 2017-indtjening overgik Erik Jespersen dog klart, da hans fyring medførte udbetaling af en fratrædelsesgodtgørelse på 1.690.431 kroner. Derved blev de århusiannske skatteydere i 2017 i alt pålagt at betale 3.411.649 kroner til en direktør, som blev fyret for forhold, der i bedste fald må anses for særdeles iøjnefaldende.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Og ikke nok med det. Erik Jespersen var blandt andet også – sammen med borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand Bünyamin Simsek (V) – ansvarlig for at forhale sager om uberettigede fyringer, sådan at sagerne blev forældede, og de uberettigede fyrede ikke kunne få en krone i erstatning. Kun undskyldninger og beklagelser, som de uberettigede fyrede endda måtte rykke for adskillige gange.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*