Kommunaldirektør scorer Obama-billet til 17.500 kroner : Forberedte aftale med arrangøren – hvis fond han er rådgiver for

Del artiklen her:

Hvis man gerne på skatteydernes regning vil have fingrene i en af de dyre billetter til det forestående arrangement med Barack Obama i Kolding, er det en særdeles god idé at have gode forbindelser hos både politikere og arrangøren Business Kolding. Det kan kommunaldirektøren i Kolding Kommune, Thomas Boe, tale med om.

Barack Obama Kolding Kommune Thomas Boe

– Derfor er det ikke hensigtsmæssigt, at jeg er på alle planlægningsmails.

Sådan lød det den 8. juli i år fra Thomas Boe, kommunaldirektør i Kolding Kommune, da han i en email skrev til blandt andet Morten Bjørn Hansen, direktør for Business Kolding, samt til Kolding Kommunes event- og kommunikationschef. Det for at gøre opmærksom på, at det var den private forening Business Kolding og ikke Kolding Kommune, der var arrangører af det forestående arrangement med Barack Obama i den jyske provinsby. En mail fra Thomas Boe, der kom i forlængelse af de mange diskussioner, som politikere og ledende embedsmænd hos Kolding Kommune, den seneste tid har haft med Business Kolding Kommune. Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Kolding Kommune.

Læs også : Borgmester om kontant støtte på 750.000 skatteyderkroner til Obama-besøg : Godkendt udenfor dagsordenen

De udleverede dokumenter fastslår, at der i dén grad var et meget tæt samarbejde mellem storsponsoren Kolding Kommune og så Business Kolding, da selv mindre detaljer omkring Obamas besøg på Syddansk Universitet i Kolding senere på måneden skulle på plads.

Økonomiudvalget i Kolding Kommunes beslutning om at støtte til arrangement med Barack Obama

 

Kommunaldirektør med i Business Koldings advisory board

Blandt de personer som har spillet i afgørende rolle i forbindelse med Kolding Kommunes indgåelse af en såkaldt markedsføringsaftale til 750.000 kroner med Business Kolding, er kommunaldirektøren Thomas Boe. For ikke nok med at han er medlem af advisory boardet for bestyrelsen hos Fonden Kolding Business, så var det også ham der fremlagde markedsføringsaftalen for Kolding Kommunes økonomiudvalg. En aftale som blev vedtaget enstemmig blandt økonomiudvalgets medlemmer, da de mødtes til deres august-møde.

Læs også : Én time efter Journalista.dks afsløring : Borgmester lover 750.000 skattekroner til Obama-besøg

Således fremgår det af udleverede aktindsigter fra Kolding Kommune til Journalista.dk, at det var Thomas Boe, der foreslog at udvalgsmedlemmerne stemte for aftalen. Det på trods af kommunaldirektørens formelle tilknytning til Fonden Business Kolding, ligesom han også fast har observatørstatus hos Business Koldings repræsentantskab.

Læs også : Kaos forud for Obama-besøg : Kolding Kommune nægter at have indgået aftale med arrangører om økonomisk støtte

Da økonomiudvalget besluttede at indgå markedsføringsaftalen med Business Kolding, valgte medlemmerne enstemmigt også at tildele sig selv billetter til foredraget med Barack Obama, hvilket af arrangøren er sat til salg for 17.500 kroner stykket. Her ud over gav medlemmerne af økonomiudvalget i Kolding Kommune også en billet til Thomas Boe, som dermed kommer til Obama-foredraget på Syddansk Universitet på skatteydernes regning.

Screendump af Business Koldings hjemmeside

 

Email-korrespondance mellem Koldings kommunaldirektør og arrangør af Obama-arrangement

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*