Informationschef på skandaleramt kommunalt milliardprojekt shop-amok forud for aflyst åbning : Købte polo-trøjer for 126.000 kroner

Del artiklen her:

Der var ingen smalle steder, da informationschefen hos Aarhus Letbane, Jens Velling, gik på indkøb forud for åbningen af den kommunale togbane.

Aarhus Letbane Jens Velling

– Jeg kan da godt se, at det er en træls start, og det er synd for direktøren i letbanen, og det er synd for Aarhus. Byen har været plaget af en masse trafikale problemer, så det ville være rart, hvis letbanen kom i gang. Det her føles lidt som en ny Aarhus-historie.

Sådan lød det fra Thomas Eriksen, da beboeren i den aarhusianske forstad Egå i september 2017 overfor Ekstra Bladet, kommenterede på aflysningen af åbningen af Aarhus Letbane. En aflysning der først kom dagen før, at alle sejl hos det kommunale projekt var sat til, for at vise aarhusianerne hvad de havde betalt mange milliarder kroner for – nye toge som ikke kun skulle køre i Aarhus, men også forbinde østjyske yderpunkter som Odder og Grenaa.

Læs også : Reel gennemsnitlig årslønning hos Aarhus Letbane i 2017 : 1.176.633 kroner – selv sekretæren tjente over 800.000 kroner

Forud for den aflyste åbningsfest havde Aarhus Letbane den helt store pung fremme, hvilket ikke kun var i forhold til bespisning og underholdning af de mange gæster. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk hos letbanen, blev skatteyderne også pålagt at betale for en omfattende ekvipering.

Faktura til Aarhus Letbane fra leverandør af polo-trøjer

 

640 polo-trøjer indkøbt til åbningsfestlighederne

Således fremgår det af de fremsendte bilag til Journalista.dk, at letbanen gik på storindkøb i en sportsbutik i Silkeborg, da der skulle indkøbes tøj til den stort anlagte åbning af det kommunale prestigeprojekt.

Læs også : Letbanechef om gigantbonusser udbetalt til medarbejderne i skandaleprojekt : De skulle have været langt højere

Indkøbene blev ifølge de fremsendte bilag foretaget af informationschef Jens Velling, som i alt erhvervede sig 640 polo-trøjer. Det omtalt som såkaldte ”Letbanen Polo”, der kostede skatteyderne 144 kroner stykket. Inklusiv moms betød det store indkøb af poloerne således, at skatteyderne i alt måtte ryste op med 126.000 kroner, for at letbanens folk kunne have været særdeles velklædte, hvis åbningsarrangementet ellers var blevet gennemført.

Læs også : Skandaleramt letbane forgylder sine medarbejdere : 12 gigantbonusser udbetalt i 2017 alene – blandt kun 29 fuldtidsansatte

Det interessante ved Jens Vellings store indkøb af polotrøjer var ikke kun dets antal, men også at der tilsyneladende var tale om flere indkøb. Således fremgår det af fakturaen fra leverandøren af trøjerne, at der i alt blev foretaget 5 indkøb af hver 144 polo-trøjer.

Del artiklen her:
5 Comments

  1. Største skandaleprojekt i Aarhus´ historie. En flok amatører – lige fra borgmester til skinneskidtskraber!

  2. Hvorfor skal Region Midt dog skyde penge i et, stort, set Aarhus projekt, og en organisation hvor hvor man ikke har respekt for skatteydernes penge. Fyr alle på lederposter, og tilpas alle lønninger markedet.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*