Skandaleramt letbane forgylder sine medarbejdere : 12 gigantbonusser udbetalt i 2017 alene – blandt kun 29 fuldtidsansatte

Del artiklen her:

Bare fordi at Aarhus Letbane er gået fra den ene katastrofe til den anden, betyder det ikke, at de kommunalt ansatte embedsmænd ikke har kunnet sikre sig kæmpebonusser i 2017.

Aarhus Letbane

– Jeg tager ikke den beslutning som om, at jeg har fået en for høj løn. Andre må naturligvis vurdere, om jeg har været min løn værd, men jeg synes, at jeg har leveret det, jeg blev ansat til.

Sådan lød det fra Claus Rehfeld Moshøj, da den daværende direktør for Aarhus Letbane overfor Finans.dk kommenterede på sin løn. En aflønning der løb op i et godt stykke over 2 millioner kroner, som ellers må anses for at være loftet for, hvad der kan udbetales af lønninger indenfor kommunale projekter som eksempelvis den aarhusianske letbane. Dermed har Claus Rehfeld Moshøj under sin tid hos Aarhus Letbane tjent væsentligt mere, end hvad der eksempelvis udbetales i løn til departementschefer i ministerierne og kommunaldirektører rundt om i landets kommuner.

Læs også : Bag skandalen om den aarhusianske letbane : Direktør hæver gigantløn langt over Lars Løkkes – og leder berejste og sultne medarbejdere

Claus Rehfeld Moshøjs 2017 var dog et ekstraordinært godt indtjeningsår, for her sikrede han sig nemlig også en millionbonus. Det på trods af at Aarhus Letbane var ramt af en række skandalesager og eksempelvis måtte aflyse sin åbning dagen før, at den skulle have fundet sted.

Men som aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Aarhus Letbane fastslår, var den øverste chef langt fra den eneste embedsmand hos letbanen, der i 2017 kunne sætte store bonusser ind på kontoen.

Lønninger udbetalt til medarbejderne hos Aarhus Letbane

 

Administrative medarbejdere med løn på langt over 600.000 kroner

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, modtog 12 ansatte bonusser i 2017. Det ud af hvad der fremstår som 27 fuldtidsansatte medarbejdere, hvis der sker fradrag for elever, praktikanter og embedsmænd, der ikke var ansat i hele 2017.

Læs også : Ædedolkenes klub : Aarhus Letbane med Danmarks måske bedste frokostordning

Den største bonus udbetalt i 2017 gik til en projektchef, der kunne sætte 1.055.711 kroner ind på kontoen. Det oven i den almindelige årsløn på 1.021.549 kroner, hvortil kom arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 176.006 kroner. Lige under millionen var der til en anden projektchef, som sikrede sig 989.729 kroner, hvilket kom oven i den almindelige løn på 925.129 kroner og arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger på 149.799 kroner.

Læs også : Danmarks dyreste trailer : Aarhus bruger flere hundrede tusinde kroner på ”medborgerskabsvogn”

Omfanget af bonusser til medarbejderne på Aarhus Letbane var i 2017 så stort, at selv ansatte på sekretærniveau sikrede sig, hvad der må anses for markante ekstraudbetalinger. Således kunne hvad der fremstår som en sekretær, sætte ekstra 239.934 kroner ind på kontoen. Det oven i den almindelige løn på 483.242 kroner, hvortil kom pensionsindbetalinger fra Aarhus Letbane på 95.638 kroner.

Lønninger udbetalt til medarbejderne hos Aarhus Letbane i årene 2015, 2016 og 2017

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*