Danmarks dyreste trailer : Aarhus bruger flere hundrede tusinde kroner på ”medborgerskabsvogn”

Pressefoto fra Aarhus Kommune af Jacob Bundsgaard
Del artiklen her:

Den fylder kun 8 kvadratmeter. Alligevel har det været en dyr fornøjelse for indbyggerne i Aarhus, at byens borgmester Jacob Bundsgaard har investeret i en såkaldt medborgerskabsvogn.

– I Aarhus er vi meget optaget af medborgerskab, fordi det er afgørende for at udvikle vores by og bysamfund. I den offentlige sektor skal vi være åbne for det, der kommer fra borgerne.

Sådan lød det fra Jacob Bundsgaard, socialdemokratisk borgmester i Aarhus, overfor Aarhus Stiftstidende, da han forklarede om den forestående rundtur, han sammen med Jonas ‘Pindhund’ Hallberg tog på i forbindelse med Folkemødet 2016. Ifølge det østjyske dagblad var Jonas ‘Pindhund’ Hallberg med på turen som ”borger”, hvis opgave var at hjælpe borgmesteren med at promovere en ny medborgerskabsvogn. En trailer på 2×4 meter, som anvendes som et mobilt mødested for interesserede aarhusianere.

Læs også : Aarhus-borgmester aldrig inviteret som Obama-inspiration

Men Jonas ‘Pindhund’ Hallberg var dog langt fra kun med på turen som ”borger”, ligesom erhvervelsen af den specialbyggede trailer, også gjorde indhug i budgetterne i Jyllands hovedstad.
Forhold der fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Aarhus Kommune.

Faktura til Aarhus Kommune for medborgerskabsvogn

 

Over 30.000 kroner per kvadratmeter

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, blev aftalen med Jonas ‘Pindhund’ Hallberg indgået mindst et halvt år før, at han sammen med Jacob Bundsgaard drog til Folkemødet på Bornholm. For den første faktura eventmageren kunne fremsende til Aarhus Kommune, var nemlig dateret den 8. november 2015.

Læs også : Bag skandalen om den aarhusianske letbane : Direktør hæver gigantløn langt over Lars Løkkes – og leder berejste og sultne medarbejdere

Den lød inklusiv moms på 211.562,50 kroner og var udfaktureret via firmaet Ikke en Pind ApS, der har Jonas ‘Pindhund’ Hallberg indehaver. Eller hvad der næsten svarer til over 40% af den bruttofortjeneste, som selskabet ifølge sit årsregnskab for 2015 kunne fremvise, da den lød på 500.603 kroner.

Læs også : Moderne Aarhus-historie : Kommune brugte formue på at male bænke i gay-pride-farver

I begyndelsen af januar 2016 kunne selskabet fremsende den sidste faktura for produktionen af ”medborgerskabsvognen”. Den lød inklusiv moms på 38.427,50 kroner, således at skatteydernes samlede regning løb op i 249.990 kroner.

Svarende til en kvadratmeterpris på over 30.000 kroner.

Faktura til Aarhus Kommune for medborgerskabsvogn

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*