Ædegilde til motionsløb : Kommune købte – endnu engang – grill-pølser for over 120.000 kroner

Del artiklen her:

Der var fyldt godt op ved den skatteyderbetalte grill, da Aarhus Kommune igen i år deltog med en meget stor delegation til DHL-stafetten.

Aarhus Kommune DHL Stafet

Omkring 200.000 deltagere er der hvert år til DHL-Stafetten, hvor det i høj grad er firmahold, som møder op til motionsløbet arrangeret i København, Aarhus, Odense, Aalborg og Aabenraa. Blandt de faste deltagere er Aarhus Kommune, som også i 2019 sendte en meget stor delegation.

Men for de over 5.000 aarhusianske embedsmænd der deltog i SHL-Stafetten, var der dog ikke tale om, at det var dem selv, der betalte for deltagelsen i løbet, som i Smilets By afvikles i og omkring Tangkroen med udsigt til Aarhus Bugt. I stedet var det skatteyderne, der måtte have den store pung op af lommen, for at betale for de offentligt ansattes deltagelse.

Læs også : Østjyder amok i Michelin-stjerner : Bruger 800.000 skatteyderkroner på gourmet-mad – plus det løse

Også i 2019 blev det en væsentlig udgiftspost, hvilket dog ikke kun skyldtes, at de løbende embedsmænd fik betalt deltagergebyret, men også at kommunen var vært ved et socialt arrangementer efter at løberne var kommet i mål.

En sammenkomst hvor grill-pølser i høj grad syntes at indgå.

Oversigt fra Aarhus Kommune over udgifter til grill-pølser til DHL-stafetten

 

Faste store omkostninger til grill-pølser til stafet-løb

Således fremgår det af opnåede aktindsigter af Journalista.dk hos Aarhus Kommune, at man alene på indkøbet af grill-pølser til 2019-udgaven af DHL-Stafetten, brugte lige over 120.000 kroner.

Læs også : Mens Aarhus svinger sparekniven over kernevelfærden : 34 bureaukrater tjener over 1.000.000 kroner om året

Et beløb der synes at være det faste niveau for, hvad de aarhusianske skatteydere må af med til grill-pølser, når embedsmændene tager løbeskoene på og deltager ved motionsløbet. For mens udgiften i 2019 medførte en regning på 121.000 kroner, var den i årene forinden en smule højere. I 2018 lød regningen til grill-pølserne således på 124.740 kroner, mens udgifterne i 2015, 2016 og 2017 udgjorde henholdsvis 130.400 kroner, 126.158 kroner og 125.350 kroner.

Læs også : Fyret efter skandalesager i forvaltningen : Aarhusiansk embedsmand scorede alligevel millioner af kroner i gyldent håndtryk

Fra Aarhus Kommunes side har man ikke oplyst, om grill-pølserne er nogle, som man selv købte i eksempelvis i et supermarked. Eller om der er tale om, at man købte maden hos eksempelvis arrangørerne af DHL-Stafetten.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*