Kommune skærer ned på de gamle og syge – men bruger 213.790 kroner på kendis-underholdning denne weekend

Del artiklen her:

Der bliver godt fyldt op med mere eller mindre kendte danskere i dag og i morgen i Nykøbing Falster, når Guldborgsund Kommune byder indenfor til sin årlige Dannelseskonference.

Guldborgsund Kommune Peter Lund Madsen Vincent F. Hendricks Søren Østergaard

Spørger man lokalpolitikerne i Guldborgsund Kommune, er kommunen på Lolland Falster langt fra én, der har det store økonomisk råderum. Sådan lød det i hvert fald fra dem i forbindelse med et byrådsmøde i februar i år, hvor de skulle finde besparelser på ældreområdet for 6.2 millioner kroner. Nedskæringer som ikke kun generelt ville gå ud over kommunens ældre, men også ramme de syge pensionister.

Læs også : Professionshøjskole på sommerudflugt : Brænder langt over 300.000 kroner af på Folkemødet – men nægter at udlevere dokumentation for beløbet

Men Guldborgsund Kommune holder sig omvendt ikke tilbage, når der sker afholdelse af den årlige Dannelseskonference i Nykøbing Falster. Dette års udgave løber af stablen i disse dage, hvilket bliver en dyr oplevelse for de lokale skatteborgere. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, bliver der her i dén grad tale om at forskellige kendisser modtager markant betaling for selv kortvarige optrædender.

Det uanset om der er tale om journalister, forfattere, komikere eller forskere, som hovedsageligt er kendt fra tv-udsendelser.

Aftaler indgået i forbindelse med Dannelseskonference

 

Søren Østergaard som optrædende på Dannelseskonference

Blandt dem der modtager en ganske fornuftig betaling for en kortvarig optræden, er Peter Lund Madsen. Hjerneforskeren lægger således vejen forbi Nykøbing Falster, for her at optræde én enkelt klokketime. Hvilket kommer til at ske under overskriften ”Hjernen og omstillingsparathed/kreativitet inden for området børn, unge og fremtiden”.

Læs også : Politisk festival uden demokratisk kontrol : Folkemødet styres af bestyrelsesmedlemmer som udpeger hinanden

En deltagelse der kommer til at stå skatteyderne i 39.375 kroner, hvoraf Peter Lund Madsen selv sikrer sig de 35.000 kroner, mens den resterende del af honoraret går til hans bookingbureau. En smule mindre betaling kan Vincent F. Hendricks se frem til, når han går på scenen i dag mellem 13 og 14.30, for hovedsageligt at tale for medarbejdere i Guldborgsund Kommune. Således lyder regningen til skatteyderne på 31.250 kroner, hvortil så kommer udgifter til transport.

Læs også : TV-stjerner, foredrag og dyre ophold på kasino-hotel : Sådan brugte Vejle over 500.000 kroner på sin ukendte Folkemøde-kopi

Blandt de andre kendisser som på skatteydernes regning kommer til Nykøbing Falster denne weekend, er skuespilleren Søren Østergaard. Selv om han må nøjes med 15.000 kroner for en times underholdning, er hans honorar alligevel med til at gøre, at Guldborgsund Kommune i alt bruger 213.790 kroner på forskellige former for kendisunderholdning.

Aftaler indgået i forbindelse med Dannelseskonference

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*